• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti»Kada čokolada postane opasnost: i omiljena uskrsna slastica može biti problem

Kada čokolada postane opasnost: i omiljena uskrsna slastica može biti problem

Lorena Grubišić 27 ožu 2021 Novosti Leave a comment

Bivša bolničarka Nikki na svom je profilu upozorila na opasnosti koje vrebaju od naizgled bezopasnih slastica.

Uskrs nam je sve bliže, a ovom se razdoblju osobito raduju mališani, ljubitelji čokoladnih uskršnjih jaja koja već tjednima pune police dućana. Premda moramo priznati da ni sami ne možemo odoljeti ovim čokoladnim slasticama, moramo biti oprezni ako ih dajemo najmlađim članovima kućanstva.

Naime, bivša bolničarka Nikki je na svom Instagram profilu Life saving education upozorila na opasnosti koje ove čokolade mogu prouzročiti. Smatra kako su malena punjena uskršnja jaja ipak prevelika za malu djecu te može doći do gušenja. Navodi da je 85% smrti nastale gušenjem uzrokovano hranom, a dok su roditelji na oprezu što se tiče davanja velikih zalogaja djetetu ili malih komada igračaka, često smetnu s uma da do nesreće može doći ako dijete stavi u usta cijelo malo punjeno uskršnje jaje.

Nikki podsjeća da uvijek treba nadzirati djecu dok jedu jer se gušenje događa jako brzo, u tišini te znati kako pravilno reagirati u tom trenutku predstavlja razliku između prolaznog straha i trenutka koji svima mijenja živote.

Želite li najmlađe razveseliti čokoladom, sigurnija opcija su velika prazna uskršnja jaja koja se mogu razlomiti na manje dijelove.

Fotografija: Pixabay, Instagram profil tinyheartseducation

čokolada čokoladna jaja slatke vijesti uskrs 2021-03-27
Tags čokolada čokoladna jaja slatke vijesti uskrs

Autori

napisala : Lorena Grubišić
Nakon stjecanja diplome iz odnosa s javnošću, Lorena je svoju zagrebačku adresu zamijenila raznim europskim pa je tako iskusila kakav je život u Irskoj i Španjolskoj. Danas ponovno živi u rodnom Šibeniku, a osim u putovanjima i upoznavanju drugih običaja i kultura, uživa i u pravljenju ukusnih slastica i pisanju o istima.
Prethodni članak :

Odbrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji: uz naš jezični paket otkrijte čarobni svijet stranih slastica

Sljedeći članak :

Odbrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji: stvorite najukusnije slastice uz people2people proizvode

Povezani članci

Bračke trešnje „ka suvo zlato“: pogledajte koliko košta kilogram trešanja

Bračke trešnje „ka suvo zlato“: pogledajte koliko košta kilogram trešanja

Mirjana Bošković Smrekar 08 lip 2023
Omiljena austrijska slastica s pogledom na Jadransko more: otvoren prvi Cafè Sacher izvan Austrije

Omiljena austrijska slastica s pogledom na Jadransko more: otvoren prvi Cafè Sacher izvan Austrije

Mirjana Bošković Smrekar 06 lip 2023
Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Mirjana Bošković Smrekar 05 lip 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!