Kada čokolada postane opasnost: i omiljena uskrsna slastica može biti problem

Bivša bolničarka Nikki na svom je profilu upozorila na opasnosti koje vrebaju od naizgled bezopasnih slastica.

Uskrs nam je sve bliže, a ovom se razdoblju osobito raduju mališani, ljubitelji čokoladnih uskršnjih jaja koja već tjednima pune police dućana. Premda moramo priznati da ni sami ne možemo odoljeti ovim čokoladnim slasticama, moramo biti oprezni ako ih dajemo najmlađim članovima kućanstva.

Naime, bivša bolničarka Nikki je na svom Instagram profilu Life saving education upozorila na opasnosti koje ove čokolade mogu prouzročiti. Smatra kako su malena punjena uskršnja jaja ipak prevelika za malu djecu te može doći do gušenja. Navodi da je 85% smrti nastale gušenjem uzrokovano hranom, a dok su roditelji na oprezu što se tiče davanja velikih zalogaja djetetu ili malih komada igračaka, često smetnu s uma da do nesreće može doći ako dijete stavi u usta cijelo malo punjeno uskršnje jaje.

Nikki podsjeća da uvijek treba nadzirati djecu dok jedu jer se gušenje događa jako brzo, u tišini te znati kako pravilno reagirati u tom trenutku predstavlja razliku između prolaznog straha i trenutka koji svima mijenja živote.

Želite li najmlađe razveseliti čokoladom, sigurnija opcija su velika prazna uskršnja jaja koja se mogu razlomiti na manje dijelove.

Fotografija: Pixabay, Instagram profil tinyheartseducation

Lorena Grubišić
Lorena Grubišić

Nakon stjecanja diplome iz odnosa s javnošću, Lorena je svoju zagrebačku adresu zamijenila raznim europskim pa je tako iskusila kakav je život u Irskoj i Španjolskoj. Danas ponovno živi u rodnom Šibeniku, a osim u putovanjima i upoznavanju drugih običaja i kultura, uživa i u pravljenju ukusnih slastica i pisanju o istima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.