• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Bezglutenski biskvit s rogačem i jabukama

Bezglutenski biskvit s rogačem i jabukama

Slatkopedija 16 lis 2020 Recept dana Leave a comment

Tamara s bloga What’s for dessert? nam donosi recept za bezglutenski biskvit s rogačem i jabukama.

Sastojci
  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 20 g vanilin šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 75 ml ulja
  • 120 g bezglutenskog brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • 100 g mljevenog rogača
  • 1 žlica kakaa
  • 3 jabuke očišćene i naribane
  • cimet prema ukusu
I još
  • 150 g čokolade za glazuru
Priprema

Izmiksajte žumanjke i šećere. Dodajte mlijeko i ulje pa kratko promiksajte. Dodajte prosijane suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, kakao i rogač) pa miksajte dok se smjesa ne sjedini. Umiješajte naribane jabuke.

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa pažljivo umiješajte u smjesu.

Smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C (provjerite čačkalicom je li pečeno).

Pustite da se biskvit ohladi.

Čokoladu za glazuru rastopite na pari pa prelijte preko ohlađenog biskvita.

Kolač režem čim se čokolada malo stisne.

Fotografija: What’s for dessert?

bezglutenski recepti blog čokolada jabuke recept dana rogač slatki recept tamara what's for dessert 2020-10-16
Tags bezglutenski recepti blog čokolada jabuke recept dana rogač slatki recept tamara what's for dessert

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Kad se spoje dva slastičarska genijalca: poseban desert s potpisom Pierrea Herméa i Cédrica Groleta

Sljedeći članak :

Edita Šimić o svojoj kuharici „Jutra uz Kuživanciju“: „Nije tajna da preferiram slatki doručak“

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!