Bezglutenski biskvit s rogačem i jabukama

Tamara s bloga What’s for dessert? nam donosi recept za bezglutenski biskvit s rogačem i jabukama.

Sastojci
  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 20 g vanilin šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 75 ml ulja
  • 120 g bezglutenskog brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • 100 g mljevenog rogača
  • 1 žlica kakaa
  • 3 jabuke očišćene i naribane
  • cimet prema ukusu
I još
  • 150 g čokolade za glazuru
Priprema

Izmiksajte žumanjke i šećere. Dodajte mlijeko i ulje pa kratko promiksajte. Dodajte prosijane suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, kakao i rogač) pa miksajte dok se smjesa ne sjedini. Umiješajte naribane jabuke.

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa pažljivo umiješajte u smjesu.

Smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C (provjerite čačkalicom je li pečeno).

Pustite da se biskvit ohladi.

Čokoladu za glazuru rastopite na pari pa prelijte preko ohlađenog biskvita.

Kolač režem čim se čokolada malo stisne.

Fotografija: What’s for dessert?

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.