• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Jež keksići

Jež keksići

Slatkopedija 18 pro 2019 Recept dana Leave a comment

Nakon puno vremena, na portal nam se vratila Kristina Šaško s bloga Pinch of Amour s neodoljivim receptom za jež keksiće.

Sastojci
Tijesto
  • 75 g maslaca sobne temperature
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 žličica arome vanilije
  • 100 g glatkog brašna
  • 85 g mljevenih oraha ili lješnjaka
  • prstohvat soli
I još (za ukrašavanje)
  • 70 g čokolade
  • ½ žlice ulja
  • 2 šake sjeckanih lješnjaka (ili po želji čokoladnih mrvica)
Priprema
Tijesto

Umijesite tijesto od svih navedenih sastojaka. Tijesto umotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u hladnjaku pola sata.

Kad se tijesto odmorilo, malo ga premijesite i počnite oblikovati keksića. Pripremite si lim u kojem ćete ih peći te ga obložite papirom za pečenje.

Uzmite malu količinu tijesta i oblikujte malu kuglicu. Zatim kuglicu malo preoblikujte tako da vam konačni oblik bude kao suza ili kruška. Suženiji dio će zapravo biti nosić ježa, a onaj okrugliji će biti ježevo tijelo koje ćete kasnije umakati u čokoladu.

Kekse pecite između 12 i 15 minuta na 180 stupnjeva.

Čokoladni preljev

Čokoladu otopite na pari. Odvojite malo otopljene čokolade (dovoljna je jedna žlica) koju ćete koristiti za oči i nos. U ostatak čokolade umiješajte pola žlice ulja.

Polovicu keksića umočite u čokolado. Taj dio posipajte sjeckanim lješnjacima ili čokoladnim mrvicama. Na mojim fotografijama imate obje verzije pa vidite koja vam se više sviđa.

Čokoladu koju ste odvojili (i koju niste pomiješali sa uljem) stavite u vrećicu za ukrašavanje. Ja sam koristila okrugli Wilton nastavak broj 3. Na svaki keksić istisnite malo čokolade za oči i nos.

Ostavite da se čokolade stisne i poslužite.

Fotografije: Pinch of Amour

blog božićni recepti jež keksići keksići kristina šaško pinch of amour recept dana slatki recept 2019-12-18
Tags blog božićni recepti jež keksići keksići kristina šaško pinch of amour recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Salama s čokoladom i orasima

Sljedeći članak :

I nakon zlata, zlato: Anja Đuričić na najvišem postolju na AEHT-u

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!