Iznenada preminuo čelni čovjek Vindije

Dragutin Drk, generalni direktor Vindije, koji je slovio za jednog od najznačajnijih varaždinskih gospodarstvenika, preminuo je u 84. godini.

U ponedjeljak, 8. veljače 2021., u 84. godini života, preminuo je Dragutin Drk, generalni direktor i predsjednik Uprave Grupe Vindije, a uzrok smrti nije poznat.

„S velikom tugom želimo vas obavijestiti kako je u ponedjeljak ujutro, 8. veljače, iznenada preminuo generalni direktor i predsjednik Uprave Grupe Vindija, gospodin Dragutin Drk. Na čelu Vindije gospodin Drk proveo je više od 50 godina, stvarajući poslovni sustav Grupe Vindija, domaćeg i regionalnog prehrambenog lidera, čije perjanice Vindija i Koka upravo navršavaju 60 godina rada. Od samog početka karijere, imao je viziju razvoja snažne domaće i regionalne tvrtke sa zaokruženim ciklusom proizvodnje, čime je inspirirao poslovnu zajednicu, partnere i suradnike. Gospodin Drk je utkao svoje cjelokupno životno i poslovno iskustvo u Vindiju te radio punim kapacitetom do posljednjeg dana. Uz predani, svakodnevni rad na razvoju velike prehrambene industrije koja danas zapošljava gotovo 3.700 ljudi, Dragutin Drk bio je izuzetno posvećen svojoj obitelji, osobito unucima“ – stoji u priopćenju Vindije koje prenosi Jutarnji list.

U Vindiji je Drk proveo punih 50 godina, a na čelnoj je poziciji bio od 1965. do svoje smrti. Bio je većinski vlasnik i jedini član Uprave Vindije.

Dragutin Drk rođen je 25.rujna 1937. u Varaždinu gdje je završio srednju mljekarsku školu. Na mjestu poslovođe u Vindiji, koja se u to vrijeme zvala Gradska mljekara Varaždin, zaposlio se 1961. te je uz rad studirao ekonomiju, a direktorom poduzeća postao je 1965. te tu funkciju obnaša do svoje smrti. 

Izvor: Jutarnji list

Fotografija: Facebook stranica Vindije

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.