Potres joj je ukrao sedmi rođendan, ali oni su joj ga vratili: slatko iznenađenje bračkih vatrogasaca

Iako zbog potresa koji je uništio njezin grad, malena Mia nije imala priliku proslaviti svoj sedmi rođendan, nešto više od mjesec dana kasnije, brački vatrogasci pripremili su joj slatko iznenađenje iz snova i omogućili proslavu za pamćenje.

Posljednjeg dana prošle godine malena Mia iz Petrinje napunila je sedam godina. Međutim, veliki sedmi rođendan ove hrabre curice koja pripada onim malim herojima – Palčićima, ostao je u sjeni potresa. Samo dva dana prije dobro poznata mjesta njezinog grada postala su neprepoznatljive ruševine, a i njezina je kuća u potresu doživjela manja oštećenja. Stoga se obitelj radi sigurnosti morala preseliti u kamp kućicu, a zbog cijele situacije Mia nije imala priliku proslaviti svoj veliki dan.

No, brački vatrogasci su odlučili Miji pripremiti zasluženu rođendansku proslavu. Pod vodstvom glavne organizatorice Ane Schutt, pripremili su pravo rođendansko iznenađenje pojavivši se s tortom, balonima, darovima i pjesmom. „Znači, od šoka nisam znala gdje sam – suze su kao lude išle i svima oko mene.“ – rekla je za naš portal Helena Kramar, majka male Mije koju je ovo iznenađenje oduševilo.

Torta u obliku Minnie privukla je najveću pažnju male slavljenice, a zanimljiva je i simbolika baš ovog lika: „Torta je fenomenalna. Minnie imamo na svakom rođendanu jer ju zovem tako – moja Mini zbog imena i zbog toga sto se rodila tako mini mala.“ – kaže dirnuta majka.

Zasluge za izradu ove torte idu bračkoj slastičarki Tonijeli Marošević, koja je odmah pristala pripremiti tortu za ovu posebnu djevojčicu: „Kolegica iz Milne, Ana (Schutt, op. a.), mi se javila s molbom da napravim tortu. Rekla je da je ona prezauzeta pripremama i kuhanjem za odlazak u Banovinu. Ja sam naravno odmah prihvatila jer jako obožavam djecu, a i jako me usrećuje pomoći onima kojima to zbilja treba.“ – objašnjava nam Tonijela kako je došlo do toga da ona priprema tortu za malu slavljenicu.

Ispod fondanta kojim je torta ukrašena nalazi se kora od bjelanjaka s lješnjacima, premzana Nutellom i kremom od vanilije i čokolade. Cijela je torta, prije stavljanja fondanta, premazana keks kremom. Za pripremu ove posebne torte Tonijeli je bio potreban dan i pol, a nakon što je u srijedu ispečena te u četvrtak ukrašena, u petak je konačno krenula na put do one kojoj je namijenjena.

Za vrijeme izrade ove torte Tonijela se osjećala ispunjeno i sretno, a srce joj se osobito ispunilo ljubavlju kad je vidjela snimke s terena. Iako je ovo tek prva torta koja u pozadini ima ovako emotivnu priču, Tonijela već ima neke nove slatke planove – puno lijepih priča sa sličnom temom za koje se nada da će zaživjeti ove godine jer smatra da nas je prošla godina naučila da „nismo svi stvoreni da radimo velike stvari, ali možemo raditi male stvari s puno ljubavi.“

A baš takve, male, ali velike stvari i ovaj su put napravili Bračani – oni koji su kući pripremali tortu i druge sitnice kojima su razveselili malu slavljenicu, kao i vatrogasci koji su, osim slasticama i darovima, radost unijeli i svojom pozitivnom energijom i pjesmom: „Ljudi su fenomenalni – svi dečki, jedan do drugog – ljudi, svaka čast!“ – za kraj je poručila mama djevojčice koja je svoj sedmi rođendan koji joj je potres ukrao, sa zakašnjenjem od mjesec dana, ipak proslavila baš onako kako treba – veselo i razigrano.

Fotografije: Helena Kramar, Tonijela Marošević

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.