• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Ivanova čokoladna torta

Ivanova čokoladna torta

Slatkopedija 19 srp 2019 Recept dana Leave a comment

Bogatu čokoladnu tortu u kojoj je spojila okuse lješnjaka, KitKat čokoladica i Nutelle danas nam je pripremila Ana Prša.

Sastojci
(za tortu promjera 20 cm)
Biskvit
(količina je za jednu koru, za tortu su nam potrebne 4 kore)
  • 1 bjelanjak
  • prstohvat soli
  • 1 žumanjak
  • 50 g šećera
  • 5 g vanilin šećera
  • 25 g mlijeka
  • 25 g ulja
  • 10 g mljevenih tostiranih lješnjaka
  • 50 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
Ganache
(količina je dovoljna za jedan sloj kreme, nama su potrebna 3 za tortu)
  • 100 g čokolade 54% kakaa
  • 100 g slatkog vrhnja
  • 20 g nasjeckanih KitKat čokoladica
I. krema
  • 500 g mascarpone sira
  • 500 g slatkog vrhnja
  • 400 g Nutelle
  • 30 g mljevenih tostiranih lješnjaka
II. krema
(za premazivanje i dekoraciju)
  • 6 žumanjaka
  • 200 g šećera
  • 150 g mlijeka
  • 200 g čokolade 54%
  • 250 g maslaca
Priprema
Biskvit

Istucite bjelanjak s prstohvatom soli u snijeg. Dodajte žumanjak, šećer i vanilin šećer pa miksajte. Dodajte i mlijeko i ulje pa izmiješajte. Umiješajte mljevene lješnjake. Brašno i prašak za pecivo prosijajte, dodajte smjesi i ručno izmiješajte pomoću špatule. Smjesu izlijte u namašćeni i pobrašnjeni ili papirom obložen kalup te pecite desetak minuta na 170°C.

S istim sastojcima ponovite postupak još tri puta kako bi dobili 4 kore.

Ganache

Slatko vrhnje zakipite pa prelijte preko čokolade. Ako nemate čokoladu u kapljicama, potrebno ju je malo usitniti kako bi se lakše otopila. Ostavite nekoliko minuta da se čokolada otopi pa dobro izmiješajte. Možete odjednom napraviti sav ganache ili kao i ja na tri puta kako bi svaki sloj na torti bio podjednak. 

I. krema

Izmiješajte mascarpone s Nutellom i mljevenim lješnjacima. Posebno istucite slatko vrhnje pa umiješajte pomoću špatule u kremu s Nutellom.

II. krema

Izmiješajte mlijeko, žumanjke i šećer i kuhajte neprestano miješajući dok ne zakipi. Smanjite vatru pa kuhajte još minutu. Maknite s izvora topline pa umiješajte čokoladu te miješajte dok se ne otopi. Pustite da se ohladi pa zatim umiješajte maslac.

Slaganje

Tortu sam slagala u kalupu. Na podložak sam nanijela malo kreme kako bi zalijepila prvi biskvit. Na biskvit sam zatim nanijela prvi dio ganachea, razmazala ga te posipala s 20 g nasjeckanih KitKat čokoladica. Preko ganachea sam nanijela trećinu kreme s Nutellom. Zatim ide biskvit, ganache, Kitkat čokoladice, krema s Nutellom, pa još jednom biskvit, ganache, Kitkat čokoladice, krema s Nutellom i na kraju biskvit. Tortu ostavite par sati u hladnjaku da se stegne pa je nakon toga omažite čokoladnom kremom. Dio kreme možete ostavite kako bi je ukrasili na vrhu.

Fotografije: Ana Prša

ana prša čokolada ganache kitkat nutella recept dana slatki recept torta 2019-07-19
Tags ana prša čokolada ganache kitkat nutella recept dana slatki recept torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Novost iz Nestléa: čokolada napravljena isključivo od ploda kakaa, bez dodatnih šećera

Sljedeći članak :

Od jeseni će biti dostupni emotikoni vafla i maslaca

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!