• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Idealna rolada za blagdanski ručak: isprobajte i vi roladu od mrkve i kokosa

Idealna rolada za blagdanski ručak: isprobajte i vi roladu od mrkve i kokosa

Slatkopedija 18 ožu 2021 Recept dana Leave a comment

Katarina Paoletić s Instagram profila nesto_slatko_by_katarina prvi je put u roladi spojila okuse mrkve i kokosa i kaže: za Uskrs će ponovno.

Sastojci
Biskvit od mrkve i kokosa
  • 4 jaja
  • 200 g smeđeg šećera
  • 200 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 200 g mekog brašna
  • 100 g kokosa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 500 g naribane mrkve
Krema od kokosa
  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 g ABC sira
  • 150 g kokosa
I još
  • kokos za posipanje rolade
Priprema
Biskvit od mrkve i kokosa

Jaja i šećer miksajte dok ne postanu pjenasti.  Dodajte im ulje i mlijeko pa nastavite miksati. Dodajte ostale suhe sastojke. Dodajte i mrkvu pa pomoću špatule sve sastojke sjedinite. Dobivenu smjesu ulijte u veliki lim za pečenje (onaj od pećnice) obložen masnim papirom, poravnajte i stavite peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Pečeni biskvit odmah izvadite iz lima i zarolajte u roladu pomoću krpe ili masnog papira.

Ohlađeni biskvit odrolajte i na njega nanesite kremu te ga ponovno zarolajte da dobijete roladu.

Krema od kokosa

Maslac i šećer miksajte dok ne dobijete prozračnu kremu (petnaestak minuta minuta). Dodajte sir i na kraju kokos. Krema je odmah spreman za mazanje po biskvitu.

Nekoliko žlica kreme ostavite za namazati roladu „izvana“ kako bih se kokos mogao zalijepiti po njoj.

Roladu stavite u hladnjak na pola sata, a nakon toga uživajte u ovom finom i zanimljivom okusu.

Napomena

Ako ćete raditi dekoraciju, odnosno mrkvice, prije nego što stavite kokos u kremu, odvojite jednu žlicu sa strane i u nju umiješajte narančastu boju.

Fotografija: Katarina Paoletić

katarina paoletić kokos mrkva nešto slatko by katarina recept dana rolada slatki recept uskrs 2021-03-18
Tags katarina paoletić kokos mrkva nešto slatko by katarina recept dana rolada slatki recept uskrs

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Dan posvećen mnogima omiljenoj talijanskoj slastici: posebno online događanje u čast tiramisùa

Sljedeći članak :

Uskrs nam je sve bliže, preslatko darivanje na naš portal stiže

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!