Idealna rolada za blagdanski ručak: isprobajte i vi roladu od mrkve i kokosa

Katarina Paoletić s Instagram profila nesto_slatko_by_katarina prvi je put u roladi spojila okuse mrkve i kokosa i kaže: za Uskrs će ponovno.

Sastojci
Biskvit od mrkve i kokosa
  • 4 jaja
  • 200 g smeđeg šećera
  • 200 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 200 g mekog brašna
  • 100 g kokosa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 500 g naribane mrkve
Krema od kokosa
  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 g ABC sira
  • 150 g kokosa
I još
  • kokos za posipanje rolade
Priprema
Biskvit od mrkve i kokosa

Jaja i šećer miksajte dok ne postanu pjenasti.  Dodajte im ulje i mlijeko pa nastavite miksati. Dodajte ostale suhe sastojke. Dodajte i mrkvu pa pomoću špatule sve sastojke sjedinite. Dobivenu smjesu ulijte u veliki lim za pečenje (onaj od pećnice) obložen masnim papirom, poravnajte i stavite peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Pečeni biskvit odmah izvadite iz lima i zarolajte u roladu pomoću krpe ili masnog papira.

Ohlađeni biskvit odrolajte i na njega nanesite kremu te ga ponovno zarolajte da dobijete roladu.

Krema od kokosa

Maslac i šećer miksajte dok ne dobijete prozračnu kremu (petnaestak minuta minuta). Dodajte sir i na kraju kokos. Krema je odmah spreman za mazanje po biskvitu.

Nekoliko žlica kreme ostavite za namazati roladu „izvana“ kako bih se kokos mogao zalijepiti po njoj.

Roladu stavite u hladnjak na pola sata, a nakon toga uživajte u ovom finom i zanimljivom okusu.

Napomena

Ako ćete raditi dekoraciju, odnosno mrkvice, prije nego što stavite kokos u kremu, odvojite jednu žlicu sa strane i u nju umiješajte narančastu boju.

Fotografija: Katarina Paoletić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.