Dan posvećen mnogima omiljenoj talijanskoj slastici: posebno online događanje u čast tiramisùa

Nadaleko poznata talijanska slastica, osim manifestacije posvećene njoj, ima i svoj dan, koji se obilježava na prvi dan proljeća.

Dan tiramisùa obilježava se 21. ožujka, a stručnjaci iz različitih dijelova svijeta tim će se povodom okupiti te razgovarati o svojim receptima za ovu slasticu.

Brojni slastičari, blogeri i međunarodni gosti, pripremit će tiramisù te podijeliti svoje recepte na on-line događanju, koje će se održati putem Tiramisù World Cup društvenih mreža, 21. ožujka, s početkom u 10 sati.

Tijekom tri sata trajanja ovog događanja sudionici će razgovarati s Francescom Redijem, glavnim organizatorom Tiramisù World Cupa te Alesandrom Gambini, talijanskom autoricom kuharica. Na ovom će događanju sudjelovati mnoga važna imena iz slastičarskog svijeta.

Francesco Redi, osnivač i organizator Tiramisù World Cupa, osvrnuo se na događanje te rekao: „Imamo veliku zajednicu koja nas entuzijastično prati sa svih strana svijeta.“

Nove mjere vezane uz pandemiju virusa Covid_19 dovele su do toga da se događanje održi na način koji je siguran za sve sudionike, iz udobnosti vlastitog doma, putem društvenih mreža, a moći će se pratiti putem službene stranice na Facebooku ili putem Youtube kanala.

Iako na ovom događanju neće biti prilike za degustaciju, ostaje nada da će se to ipak ostvariti na idućem izdanju Tiramisù World Cupa, na jesen, u Trevisu.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na natjecanju mogu se prijaviti na mrežnim stranicama Tiramisù World Cupa, na ovoj poveznici.

Napomenimo na kraju da je na ovoj poveznici dostupna dvojeznična kuharica s najboljim receptima za tiramisù, među kojima je i recept Fabija Peyla, pobjednika Tiramisù World Cupa 2019., koji smo i mi donijeli na našem portalu.

Fotografija: Pexels

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.