Gotovi za tren: nedjeljno opuštanje uz keksiće s maslacem od badema

Maslac od badema glavna je zvijezda keksića čiji nam recept stiže s bloga What’s for dessert?,  a koji su kao stvoreni za nedjeljno opuštanje.

Sastojci
(za 18 keksića)
  • 1 jaje
  • 250 g maslaca od badema
  • 2 – 3 žlice eritritola (ili šećera prema ukusu)
  • 1 žličica sode bikarobone
I još (za dekoraciju)
  • 50 g rastopljene čokolade
  • 30 g grubo mljevenih badema
Priprema

Razmutite jaje. U maslac od badema umiješajte nekoliko žlica eritritola ili šećera pa probajte slatkoću. Dodajte jaje i sodu bikarbonu pa miješajte dok se sastojci ne sjedine. Smjesa će postati dovoljno gusta da možete oblikovati kuglice i dovoljna je za 18 keksa.

 Oblikujte kuglice i slažite ih na lim obložen papirom za pečenje pa ih malo spljoštite. Ostavite dovoljno razmaka između kuglica, jer će se keksi tijekom pečenja raširiti. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.

Pečene kekse pustite da odstoje 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku i pustite da se ohlade do kraja. Ohlađene kekse umočite u rastopljenu čokoladu (pola keksa) i pospite komadićima badema.

Fotografija: What’s for dessert?

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.