• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Fini čokoladni kolač

Fini čokoladni kolač

Slatkopedija 03 lis 2018 Recept dana Leave a comment

Da se malo odmaknemo od voća i povrća koje je zadnjih dana zavladalo receptima na našem portalu, danas vam donosimo recept za fini čokoladni kolač koji je s nama podijelila Nevena Josipović s bloga Bake Cakes.

Sastojci
  • 150 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 60 g oštrog brašna
  • 3 jaja
  • 35 g kakaa u prahu
  • 3-4 žlice mljevenih oraha
  • 50 g čokolade za kuhanje
Priprema

Za početak napravite snijeg od bjelanjaka.

Maslac sobne temperature izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodajte jedan po jedan žumanjak i lagano miksajte. Zatim dodajte kakao i brašno te nastavite miksati dok se smjesa ne sjedini. Za kraj dodajte bjelanjke i promiješajte pjenjačom.

Pećnicu prethodno zagrijte na 170°C. Koristite kalup za kruh (onaj duguljasti) ili neki manji kalup koji imate pri ruci.

Kalup pouljite i pospite s malo brašna. Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 30 do 40 minuta Probajte čačkalicom da li je gotov.

Kada je kolač gotov, izvadite ga još vrućeg iz kalupa i pospite s 3-4 žlice mljevenih oraha. Čokoladu za kuhanje otopite s malo ulja i prelijte preko ohlađenog kolača.

Odmah ga možete poslužiti samo pazite da ne pojedete sve sami jer nestaje u trenu.

Fotografije: Bake Cakes

[print_link]

bake cakes blog čokolada čokoladni kolač nevena josipović recept dana slatki recept 2018-10-03
Tags bake cakes blog čokolada čokoladni kolač nevena josipović recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Javni poziv za dodjelu stipendija na Plitvičkim jezerima

Sljedeći članak :

Bundeva – kraljica jesenskih slastica

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!