• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Ferrero rocher kocke

Ferrero rocher kocke

Slatkopedija 11 velj 2019 Recept dana Leave a comment

U radni tjedan treba krenuti slatko, a za to je tu naša Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača koja će vam ponedjeljak zasladiti svojim receptom za Ferrero rocher kocke.

Sastojci
Biskvit
  • 200 glatkog brašna
  • 50 g kakaa u prahu
  • 200 ml vruće vode
  • 200 g šećera
  • ½ praška za pecivo
  • 100 ml ulja
  • 6 jaja
Krema od Nutelle i mascarpone sira
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 200 g Nutelle
  • 500 g mascarpone sira
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 250 g mljevenih lješnjaka
Priprema

Lješnjake tostirajte, ohladite pa sameljite.

Kakao pomiješajte s vrućom vodom i ostavite sa strane. Kada se smjesa ohladi umiješajte žumanjke i ulje, a zatim brašno, prašak za pecivo i šećer.

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli, izmiksajte ih u čvrsti snijeg pa lagano umiješajte u već pripremljenu smjesu. Biskvitnu smjesu izlijte pravokutni kalup za torte s rastezljivim obručem i pecite 25-30 minuta na 170°C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Za pripremu kreme čokoladu otopite na pari pa pomiješajte s Nutellom i mascarpone sirom sobne temperature. Umiješajte i mljevene lješnjake. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag te ga lagano umiješajte u pripremljenu kremu.

Kada se biskvit ohladi uklonite obruč od kalupa pa prerežite biskvit nožem za torte i kolače. Gornji dio biskvita stavite sa strane, vratite na kalup obruč pa premažite biskvit polovicom kreme. Prekrijte kremu drugim biskvitom i premažite ga ostatkom kreme. Kremu uz pomoć slastičarske kartice lijepo zagladite. Kolač spremite u hladnjak preko noći. Idući dan pažljivo uklonite obruč kalupa pa ukrasite kolač krokantom lješnjaka, naribanom čokoladom ili prema želji.

Fotografija: Slatki svijet torti i kolača

blog ferrero rocher jannette razum mascarpone nutella recept dana slatki recept slatki svijet torti i kolača 2019-02-11
Tags blog ferrero rocher jannette razum mascarpone nutella recept dana slatki recept slatki svijet torti i kolača

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Zbog prisutnosti mliječnog alergena iz prodaje se povlače Bonvita sladoledi

Sljedeći članak :

Splitska Tradicija u korejskom dokumentarnom filmu

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!