• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Džem od zelenih rajčica i bresaka

Džem od zelenih rajčica i bresaka

Slatkopedija 05 lis 2019 Recept dana Leave a comment

Zahvaljujući Alici Bjeli Duduković po prvi vam put donosimo slatki recept u kojemu su iskorištene zelene rajčice.

Sastojci
  • 2 kg zelenih rajčica
  • 1 kg šećera
  • 750 g bresaka
  • 50 ml limunovog soka
  • 50 ml ruma
Priprema

Oprati rajčice te ih narezati na tanke ploške. Isto učiniti i s breskvama.

U lonac u kojem ćete kuhati slagati red po red rajčica i posipati šećerom svaki red. Na vrh posložiti breskve i također ih posuti šećerom.

Ostaviti na hladnom 8 sati ili preko noći.

Rajčice i breskve će pustiti sok. Stavite lonac na vatru da uzavre i kuhajte oko 20 minuta da voće malo omekša (da, rajčice spadaju u voće). Zatim maknite s vatre, ubacite omekšalo voće u blender i usitnite. Vratite u lonac, dodajte limunov sok i stavite da dalje kuha. Žlicom skidajte pjenu dok ne nestane i kuhajte do željene gustoće – stavite na tanjurić pa kad se prohladi vidjet ćete koliko je gusto.

Ja sam kuhala jedno 40 minuta. Ako želite još usitniti, prođite nekoliko puta kroz smjesu štapnim mikserom. Zatim dodajte rum, pustite da još 5 minuta prokuha i vruće sipajte u vruće staklenke (operite ih i stavite u pećnicu da se zagriju nekih 15 minuta na 90°C). Kada zatvorite staklenke, okrenite ih na čep i pustite 5 minuta. Vratite ih u normalni položaj i pustite da se džem ohladi.

Fotografije: Alica Bjeli Duduković

alica bjeli duduković breskve džem recept dna slatki rcept zelene rajčice 2019-10-05
Tags alica bjeli duduković breskve džem recept dna slatki rcept zelene rajčice

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Škola slastičarstva sa Suzanom Kvesić: otkrijmo zajedno tajne uspješnih slastica

Sljedeći članak :

Reform torta

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!