Dvanaest sladoledara borit će se za titulu najboljeg na svijetu

Svjetski sladoledarski kup održat će se od 19. do 21. siječnja na Sigepu u Riminiju.

Sljedećeg siječnja u sklopu sajma Sigep održat će se deveti svjetski kup sladoledara. Od 19. do 21. siječnja 2020. predstavnici dvanaest zemalja odmjerit će svoje snage u osam kategorija: dekorirana posudica za sladoled; monoporcija u staklu; misteriozna kutija; umjetnička sladoledna torta; jelo haute cuisine; skulptura od leda i krokanta, snack od sladoleda te veliki, finalni buffet.

Njihov će rad ocjenjivati 14 tehničkih sudaca, 7 međunarodnih novinara i 3 umjetnička suca, a u svakoj će ekipi biti jedan sladoledar, jedan slastičar, jedan kuhar i jedan kipar koji radi ledene skulpture, a vodit će ih njihov menadžer.

Zemlje koje će se boriti za naslov najboljih su: Meksiko, Singapur, Malezija, Japan, Njemačka, Italija, Francuska, Španjolska, Poljska, Argentina i Kolumbija, dok se za dvanaesto mjesto u finalu bore predstavnici Australije, Mađarske i Maroka.

Hrvatska, nažalost, na ovom natjecanju neće imati svog predstavnika.

Izvor: Tutto Gelato

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.