• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slastičarstvo» Obrazovanje»Dodijeljenje medalje slastičarima i pekarima: završeno još jedno izdanje WorldSkills

Dodijeljenje medalje slastičarima i pekarima: završeno još jedno izdanje WorldSkills

Mirjana Bošković Smrekar 16 svi 2023 Obrazovanje, Slastičarstvo Komentari isključeni za Dodijeljenje medalje slastičarima i pekarima: završeno još jedno izdanje WorldSkills

Posjetom ovom natjecanju djeca i roditelji imali su priliku vidjeti koje mogućnosti pružaju određena zanimanje te podržati mlade natjecatelje.

Natjecanje WorldSkills 2023. – državno natjecanje učenika srednjih strukovnih škola održano je od 10. do 12. svibnja.

Među 46 strukovnih disciplina u kojima se natjecalo oko 400 učenika našli su se i slastičarstvo i pekarstvo.

U ove se dvije discipline natjecalo 14 učenika iz 13 škola diljem Lijepe naše.

U kategoriji slastičarstvo najbolja je bila Sara Malek, dok je u kategoriji pekarstvo pobjedu odnijela Božica Sabol.

U kategoriji slastičarstvo natjecalo se 8 učenica, a zlatnu medalju odnijela je Sara Malek iz Strukovne škole Virovitica sa 61,86 bodova.

Srebrna medalja pripala je Mariji Luisi Andreškić iz Ugostiteljske škole Opatija koja je za svoj rad dobila 58,35 bodova dok je brončanu medalju osvojila Ana Vitasović iz Strukovne škole Eugena Kumičića iz Rovinja koja je za svoj rad dobila 57,37 bodova.

U kategoriji pekarstvo natjecalo se 6 učenika, a zlatnu je medalju osvojila Božica Sabol s  97,11 bodova.

Srebrnu medalju osvojio je Leandro Ukaj s 96,80 bodova, dok je brončana pripala Anji Pavan s 92,41 bod.

Podsjetimo, u kategoriji slastičarstvo učenici su se natjecali u 4 modula koji su se održali kroz tri dana, a za zadatke su imali izradu kolača od prhkog tijesta, bezglutenski restoranski desert od zadanih namirnica, izradu glazure te prelijevanje kolača glazurom te pripremu individualne slastice Paris Brest.

Čestitamo dobitnicima medalja kao priznanja za njihov rad i nadamo se kako je i ovo izdanje nekima pomoglo u odabiru budućeg zanimanja. Ostali rezultati s ovog natjecanja dostupni su na ovoj poveznici.

Izvor: Worldskills

Fotografija: Unsplash

2023-05-16

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Jedva čekamo isprobati ovo savršenstvo: mak kocke s limunom

Sljedeći članak :

SweetBox dekorativni posipi: izvrsno rješenje za stvaranje slastica koje osvajaju

Povezani članci

Danas počinje najveće natjecanje strukovnih škola u Hrvatskoj: evo što očekuje slastičare

Danas počinje najveće natjecanje strukovnih škola u Hrvatskoj: evo što očekuje slastičare

Mirjana Bošković Smrekar 10 svi 2023
Mali palačinka kup: kreativnim palačinkama i smoothijima do pobjede

Mali palačinka kup: kreativnim palačinkama i smoothijima do pobjede

Mirjana Bošković Smrekar 28 tra 2023
Profesionalne slastičarke i hobistice otkrile koliko sati rada stoji iza jedne figure i/ili torte

Profesionalne slastičarke i hobistice otkrile koliko sati rada stoji iza jedne figure i/ili torte

Kate Bošković 14 ožu 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!