Dobrim slasticama protiv sivila onkologije: Ana Majić na vrhu najčitanijih razgovora 2019.

Prošla nam je godina donijela puno zanimljivih sugovornika i divnih tema za razgovor, a najviše vaših klikova zaslužila je mlada onkologica Ana Majić kojoj priprema slastica predstavlja odlično opuštanje nakon stresnog radnog dana na odjelu splitske onkologije.

Godina za nama ostat će upamćena i po velikom broju razgovora koje smo objavili na našem portalu. Imali smo čast ugostiti brojna velika slastičarska imena, kao i niz blogera koji su već izgradili svoje ime ili tek pokušavaju pronaći svoje mjesto pod suncem na blogerskoj sceni. Pričali smo s vlasnicima novih slastičarnica, razgovarali s autorima kuharica i voditeljima emisija, upoznali drugu stranu poznatih lica s malih ekrana, ali donijeli i niz slatkih priča naših čitatelja kojima je priprema slastica omiljen hobi.

Na samom vrhu popisa našao se intervju s mladom liječnicom Anom Majić koja, kada ne spašava živote na splitskoj onkologiji, u toplini svog doma priprema divne slastice. Tko se još našao na našem popisu, saznajte u nastavku teksta.

Studentica farmacije u svijetu slastice: „Od kada znam za sebe gurala sam se mami u kuhinju“

Na ovu mladu studenticu famacije pažnju nam je skrenula Lidija Osmak s bloga Gurmanka, istaknuvši da Klara ima divan Instagram profil. Odmah smo iskoristili priliku i početkom prošle godine ugostili je na našem portalu. U međuvremenu je Karla pokrenula vlastiti blog, ali i skupila veliki broj vaših klikova te se našla na desetom mjestu ovog popisa.

U ekskluzivnom intervju Vesna Nakić otkriva sve o slastičarnici koju uskoro otvara u Skradinu

Ovog proljeća Skardin je postao dosta slađi jer je Vesna Nakić u tom gradiću otvorila svoju slastičarnicu – Slatka radionica by Vesna Nakić. Bio nam je to i više nego odličan povod za razgovor koji se smjestio na devetom mjestu našeg pregleda.

Tereza Alabanda otkriva sve o svom projektu Pastry Maestra: „Želim da slastičarstvo postane popularno kao kuharstvo“

Na osmom mjestu nalazi se pak Tereza Alabanda, poznata splitska slastičarka i predavačica slastičarstva koja je violinsko gudalo zamijenila pjenjačom, a karijeru akademske glazbenice onom slastičarskom te ove godine internetski prostor obogatila iznimno kvalitetnim blogom Pastry Maestra, o kojemu je sve detalje otkrila upravo za naš portal.

Bojana Stefanović: „Kolegama sa seta Pogrešni čovjek pripremila sam cheesecake i browniese“

Prošle su godine brojni Hrvati uživali u zgodama i nezgodama obitelji Crnković u seriji Pogrešan život, a jednu od glavnih uloga tumačila je glumica Bojana Stefanović, inače strastvena ljubiteljica kuhanja. Intervju u kojemu nam je ispričala sve o svom blogu Fatmama, ali i o tomu kako je sladila duge sate na setu osvojio je sedmo mjesto ovogodišnjeg pregleda.

Nova zdrava i slatka zagrebačka priča: dvije prijateljice otvorile gelato & brunch bar

Dvije prijateljice Lucia Cvitanić i Lucija Zidić ovo su ljeto obogatile zagrebačku slatku ponudu otvaranjem Melta u kojem su, među ostalim, ponudili i okuse pravog talijanskog sladoleda. Članak u kojem su ispričale sve o razvoju i realizaciji svoje ideje našao se na šestom mjestu najčitanijih razgovora 2019. godine.

Luka Pavić: “Težim upoznavanju svjetskog slastičarstva, ali želim se vratiti u Split i pružiti mu sve znanje”

Na petom se mjestu nalazi razgovor s Lukom Pavićem, nekadašnjim učenikom Tereze Alabande, današnjim voditeljem slastiičarnice u Lemongardenu na Braču. Našoj je Kati Luka ispričao sve o svom dosadašnjem školovanju, poslovnom iskustvu, ali i budućim planovima.

Francuska pekarnica Nine Babić: iz vlastite slastičarnice do televizijskih ekrana

Nakon što smo je na našem portalu ugostili u 2017., Nina Babić ponovno nam je stigla u goste zahvaljujući činjenici da je na programu 24Kitchen dobila vlastitu emisiju posvećenu francuskom pekarstvu i slastičarstvu. Naši su čitatelji tako prije samog početka emitiranja dobili priliku saznati što im je sve Nina pripremila, a ovaj se razgovor smjestio na četvro mjesto ovog pregleda.

Zagreb dobio novu slatku adresu: otvorena Cup&cake slastičarnica

Još jedno slatko mjesto koje je tijekom 2019. otvoreno u Zagrebu jest slastičarnica Cup & cake. Vlasnica nove slatke adrese Blanka Šlat s našim je čitateljima podijelila sve informacije o ponudi u novootvorenoj slastičarnici, ali i svoja razmišljanja u stanju o slastičarstvu i tako stigla do trećeg mjesta najpopularnijih razgovora u prošloj godini.

Martina Remenar Loborec u Zagrebu otvorila poseban objekt s bezglutenskim slasticama jer „svatko voli slatko“

Dobio je Zagreb ove godine i jedno slatko, bezglutensko mjesto za koje je zaslužna Martina Remenar Loborec koja je otvorila svoj objekt TiA’s Gluten Free, u kojem su svoj slatki raj pronašli svi oni koji ne smiju ili ne žele konzumirati gluten. Zašto je dala baš to ime, na kojem principu funkcionira njezin objekt i što se sve tamo može naći ispričala je za Slatkopediju i stigla do drugog mjesta.

Ana Majić: „Kad pripremam slastice, zaboravim na sve loše stvari koje, kao onkolog, vidim na poslu“

Kada skine svoju liječničku kutu u kojoj teško bolesnim pacijentima vraća vjeru u ozdravljenje i optimizam za daljnju borbu sa zloćudnim bolestima, Ana Majić stavlja pregaču i u svojoj kuhinji priprema najslađe delicije. Ova priča o mladoj liječnici sa splitske onkologije koja se od iznimno stresnog i hvalevrijednog posla odmara pripremanjem slastica za svoje najmilije opravdano je privukla najveći broj vaših klikova i osvojila prvo mjesto na našem današnjem popisu.

Hvala svim našim sugovornicima koji su u 2019. obogatili naš sadržaj svojim pričama – veselimo se svima onima koji će tek biti ispisane u godini koja je jučer počela.

Fotografije: Klara Pavić, Vesna Nakić, Pastry Maestra, Milan Ilić, Melt, Luka Pavić, Miša Obradović, Cup&cake pastry shop, TiA’s Gluten Free i Ana Majić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.