Danas unosimo boje u našu kuhinju uz neodoljivi slatki matcha kruh

Ana Raguž s bloga Tirkizna za danas nam je pripremila nešto doista posebno – slatki matcha kruh.

Sastojci
  • 85 g meda
  • 260 ml toplog mlijeka
  • 20 g svježeg kvasca
  • 480 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 10 g Matcha praha
Premaz
  • 1 žlica otopljenog maslaca
Priprema

Pomiješajte med s malo toplog mlijeka, dodajte mu izmrvljeni kvasac i žlicu brašna (mlijeko i brašno oduzmite od ukupne količine). Pustite pet minuta da se kvasac uzdigne.

Prosijte brašno, dodajte mu sol, ostatak mlijeka, sol, rastopljeni maslac i na kraju uzdignuti kvasac. Mijesite 10 minuta dok ne dobijete fino, mekano tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu, a zatim ga izrežite na dva jednaka dijela.

Jedan dio tijesta stavite u posudu i zatvorite prozirnom folijom te pustite da se diže sat vremena na toplom.

Drugi dio tijesta vratite u posudu s mikserom i dodajte matcha prah, polako mijesite nastavkom za tijesto dok se sve ne sjedini. Zatim posudu pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže sat vremena na toplom, isto kao i prvi dio tijesta.

Nakon sat vremena uzdignuto matcha tijesto stavite na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte ga u pravokutnik debljine 0,5 cm. Stavite ga sa strane.

Učinite isto i s običnim tijestom. Neka vam matcha tijesto i obično tijesto budu iste veličine i širine. Sada stavite razvaljano matcha tijesto na obično tijesto, neka vam budu iste veličine i širine (to je važno). Zatim prerežite tijesto na 2 jednaka dijela.

Stavite jedan komad na drugi, pazeći da se slojevi izmjenjuju. Opet pazite da su iste veličine. Slojeve tijesta sada razvaljajte u pravokutnik čija je širina jednaka kalupu u koji ćete peći kruh.

Tijesto pažljivo zarolajte i stavite u kalup za kruh koji ste premazali s maslacem. Prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite 30 minuta. Premažite površinu s malo rastopljenog maslaca.

Upalite i ugrijte pećnicu na 180 C. Matcha kruh pecite 35 minuta na 180 C. Prije rezanja ohladite kruh na rešetki.

Fotografije: Tirkizna Ana

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.