Crispy hot chocolate cheesecake

Ako nemate vremena za pečenje, a treba vam ukusna torta, Karla Kovačić s bloga Sweet life by Karla ima rješenje za vas – crispy hot chocolate cheesecake.

Sastojci
Podloga
  • 300 g Digestive keksa
  • 150 g maslaca
Krema
  • 150 g tamne čokolade
  • 150 g mliječne čokolade
  • 560 g krem sira
  • 70 g šećera u prahu
  • 100 g praha za vruću čokoladu
  • 1 mljevena želatina
  • 5 žlica hladne vode
  • 300 ml mliječnog slatkog vrhnja
  • 1 žličica vanilija ekstrakta
Dekoracija
  • 150 g Nutelle/Linolade
  • 30g smrvljenih čokoladnih crispy kuglica
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 1 šlagfix
  • 1 žlica šećera u prahu
Priprema

Pomiješajte usitnjene Digestive kekse s otopljenim maslacom pa utisnite smjesu u kalup promjera 20 cm. Ostavite kalup u hladnjaku dok pripremite kremu.

Natopite želatinu s 5 žlica vode i ostavite ju sa strane da nabubri. Izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu, vanilija ekstraktom i prahom za vruću čokoladu . Dodajte prethodno otopljenu čokoladu (na pari ili u mikrovalnoj ) koja se malo prohladila i dodatno izmiksajte. Dodajte i otopljenu želatinu te ju brzo miksajući umiješajte u smjesu. Smjesi na samom kraju dodajte tekuće slatko vrhnje i miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu koja je slična mousseu. Prebacite smjesu u kalup, zagladite i ostavite kalup u hladnjaku barem 4-5 sati ili preko noći.

Kada se cheesecake ohladio preko njega nanesite čokoladni namaz pomiješan s krupno usitnjenim čoko kuglicama, ja sam stavila samo na sredinu. Za dekoraciju rubova koristila sam umućeno slatko vrhnje sa šećerom u prahu i šlagfixom.

Fotografije: Sweet life by Karla

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.