Čokoladni sladoled sa svježom marakujom

Darko Debić s bloga Samo jedan griz s nama je podijelio recept za čokoladni sladoled koji je kombinirao sa svježom marakujom i dobio izvrsnu kombinaciju, kao stvorenu za naš izazov #cokoladomprotivkorone.

Sastojci
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 50 g kakao praha
  • 400 g kondenziranog mlijeka (jedna limenka)
  • 120 g tamne čokolade
I još (po izboru)
  • svježa marakuja
  • voćni umak
  • vafli
  • drobljeni keksi
Priprema

Vrhnje umutiti u mekani šlag (nikako ne koristiti biljno zaslađeno vrhnje jer će sladoled biti presladak). U šlag dodati prosijani kakao, kondenzirano mlijeko i grubo sjeckanu čokoladu.

Masu staviti u zamrzivač na barem 6 sati, najbolje preko noći. Nekoliko minuta prije posluživanja izvaditi sladoled iz zamrzivača kako bi malo otpustio. Po želji dekodirati i dodati voćni umak, vafle, drobljene kekse… Ja sam ga kombinirao sa svježom marakujom – kombinacija je odlična!

Fotografije: Samo jedan griz

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.