Napokon je na red za predstavljanje stigla i jedna osječka slastičarnica, o kojoj smo već ranije pisali na našem portalu, koja će jednoj slavonskoj mladenki iz hitnih službi koja se uspješno borila s pandemijom Covid_19 uljepšati svadbeno slavlje.
Kuća peciva svoja je vrata otvorila 2017., kada su Sabina i Tomislav Satler, magistra nutricionizma i znanosti o hrani te prehrambeni inženjer uvidjeli da raste potreba za proizvodnjom domaćih pekarskih proizvoda bez aditiva za razne prigode. Budući da Tomislavovi roditelji imaju sličan obrt u Našicama te nisu stizali odraditi sve narudžbe koje su pristizale iz raznih dijelova Slavonije, odlučili su se i sami odvažiti te otvoriti svoju pekarnicu/slastičarnicu u Osijeku.
![](https://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2020/05/kuca_peciva_4-800x800.jpg)
„Tijekom studiranja na Prehrambeno–tehnološkom fakultetu stekli smo mnogo znanja o tehničko-tehnološkim karakteristikama za vođenje ovog posla, a iskustvo smo stekli radom u obrtu Blaža koji se bavi proizvodnjom ovakvih proizvoda u Našicama te pečenjem kolača za rodbinu i prijatelje. Ukratko, Kuća peciva bavi se proizvodnjom pekarskih i slastičarskih proizvoda po domaćoj i tradicionalnoj recepturi bez aditiva i ostalih štetnih sastojaka. To su proizvodi poput praznih i punjenih kiflica, salenjaka s marmeladom i čokoladom, pogačica sa sirom, krumpirom, čvarcima, kuglofa, pita, suhih kolača te torti. Radimo narudžbe za svatove, rođendane, domjenke, sahrane i slične događaje.“ – ukratko nam opisuju svoj obrt.
Osim izradom pekarskih proizvoda, bave se i izradom slastica, a iako to u početku nisu planirali pa se izradom svadbenih torti ne bave dugo, ipak su ih dosad izradili mnogo.
![](https://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2020/05/kuca_peciva_2-600x800.jpg)
„Budući da nam je došao jedan par koji je inzistirao na svadbenoj torti, iako ih ja nisam nikada ranije pravila, odlučila sam se upustiti i u taj dio slastičarstva i očito nisam pogriješila jer sada jedva stignemo primiti sve svadbene torte.“ – kaže Sabina.
Od svih svadbenih torti, jedna im se posebno urezala u pamćenje, jer je odskakala od ostalih – klasičnih torti.
![](https://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2020/05/kuca_peciva-600x800.jpg)
„Torta koja mi je ostala u sjećanju je torta Miniona, od kojih je jedan Minion ženski mladenka, a drugi Batman mladoženja. Torta je bila odlična fora svim svatovima, a da priča bude bolja prije par mjeseci je taj par naručio i tortu s Batmanom u haljinici za prvi rođendan svoje djevojčice.“
Kada je odabir okusa u pitanju, mladenci uglavnom biraju čokoladne torte u kombinaciji s voćem. Najčešće donje torte budu ferrero, kinder i slične, a gornja bude voćna. Što se pak izgleda tiče, u zadnje su vrijeme najpopularnije gole torte u kombinaciji s cvijećem, na 2 ili 3 kata.
![](https://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2020/05/kuca_peciva_3-640x800.jpg)
Za kraj, osvrnuli su se na našu akciju #recimoimhvala te rekla: „U cijelom ovom ludilu s Covid_19 svi smo ostajali doma, a liječnici to nisu mogli, naprotiv, ostajali su na poslu po cijele dane i noći kako bi pomogli drugima. Drago nam je da ćemo s ovakvom gestom zahvaliti barem jednoj od tih liječnica, koje nemaju luksuz biti doma i ne biti izložene opasnostima. Mladenkama želimo puno zdravlja, sreće i ljubavi i želimo da im njihov dan zauvijek ostane u lijepom sjećanju.“
Fotografije: Kuća peciva