Akcija #recimoimhvala: Vjenčanje osječke liječnice zasladite će torta iz Kuće peciva

Napokon je na red za predstavljanje stigla i jedna osječka slastičarnica, o kojoj smo već ranije pisali na našem portalu, koja će jednoj slavonskoj mladenki iz hitnih službi koja se uspješno borila s pandemijom Covid_19 uljepšati svadbeno slavlje.

Kuća peciva svoja je vrata otvorila 2017., kada su Sabina i Tomislav Satler, magistra nutricionizma i znanosti o hrani te prehrambeni inženjer uvidjeli da raste potreba za proizvodnjom domaćih pekarskih proizvoda bez aditiva za razne prigode. Budući da Tomislavovi roditelji imaju sličan obrt u Našicama te nisu stizali odraditi sve narudžbe koje su pristizale iz raznih dijelova Slavonije, odlučili su se i sami odvažiti te otvoriti svoju pekarnicu/slastičarnicu u Osijeku.

„Tijekom studiranja na Prehrambeno–tehnološkom fakultetu stekli smo mnogo znanja o tehničko-tehnološkim karakteristikama za vođenje ovog posla, a iskustvo smo stekli radom u obrtu Blaža koji se bavi proizvodnjom ovakvih proizvoda u Našicama te pečenjem kolača za rodbinu i prijatelje. Ukratko, Kuća peciva bavi se proizvodnjom pekarskih i slastičarskih proizvoda po domaćoj i tradicionalnoj recepturi bez aditiva i ostalih štetnih sastojaka. To su proizvodi poput praznih i punjenih kiflica, salenjaka s marmeladom i čokoladom, pogačica sa sirom, krumpirom, čvarcima, kuglofa, pita, suhih kolača te torti. Radimo narudžbe za svatove, rođendane, domjenke, sahrane i slične događaje.“ – ukratko nam opisuju svoj obrt.

Osim izradom pekarskih proizvoda, bave se i izradom slastica, a iako to u početku nisu planirali pa se izradom svadbenih torti ne bave dugo, ipak su ih dosad izradili mnogo. 

„Budući da nam je došao jedan par koji je inzistirao na svadbenoj torti, iako ih ja nisam nikada ranije pravila, odlučila sam se upustiti i u taj dio slastičarstva i očito nisam pogriješila jer sada jedva stignemo primiti sve svadbene torte.“ – kaže Sabina.

Od svih svadbenih torti, jedna im se posebno urezala u pamćenje, jer je odskakala od ostalih – klasičnih torti.  

„Torta koja mi je ostala u sjećanju je torta Miniona, od kojih je jedan Minion ženski mladenka, a drugi Batman mladoženja. Torta je bila odlična fora svim svatovima, a da priča bude bolja prije par mjeseci je taj par naručio i tortu s Batmanom u haljinici za prvi rođendan svoje djevojčice.“

Kada je odabir okusa u pitanju, mladenci uglavnom biraju čokoladne torte u kombinaciji s voćem. Najčešće donje torte budu ferrero, kinder i slične, a gornja bude voćna. Što se pak izgleda tiče, u zadnje su vrijeme najpopularnije gole torte u kombinaciji s cvijećem, na 2 ili 3 kata.

Za kraj, osvrnuli su se na našu akciju #recimoimhvala te rekla: „U cijelom ovom ludilu s Covid_19 svi smo ostajali doma, a liječnici to nisu mogli, naprotiv, ostajali su na poslu po cijele dane i noći kako bi pomogli drugima. Drago nam je da ćemo s ovakvom gestom zahvaliti barem jednoj od tih liječnica, koje nemaju luksuz biti doma i ne biti izložene opasnostima. Mladenkama želimo puno zdravlja, sreće i ljubavi i želimo da im njihov dan zauvijek ostane u lijepom sjećanju.“

Fotografije: Kuća peciva

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.