• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Čokoladne bombice s orasima

Čokoladne bombice s orasima

Slatkopedija 29 srp 2017 Recept dana Leave a comment

Milica Knežević s bloga Na tanjiru, koji ćemo sljedeći tjedan predstaviti na našem portalu, s nama je podijelila recept za čokoladne bombice s orasima, za koje kažu da su, osim što su zdrave i hranjive, i jednostavne za izradu te da mogu dugo stajati u frižideru što ih čini fantastičnima u trenucima kad poželite nešto slatko.

Sastojci
Za bombice
  • 170 g svježih datulja (urme)
  • 120 g oraha ili drugih orašastih plodova po izboru
  • 35 g kakao praha
  • mali prstohvat soli
  • žličica, dvije vode (po potrebi)
Za posipanje
  • kakao prah
  • ribani sušeni kokos
  • mljeveni orasi
Priprema

Očistite datulje, uklonite košticu i, ako želite, tanku kožicu, ali to nije neophodno. Ukoliko koristite suhe datulje, ostavite ih u vodi da omekšaju, 10 do 15  minuta.

U multipraktik ubacite orahe, datulje, kakao prah i prstohvat soli.

Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine (kratko ako želite da ostanu krupniji komadi oraha). Po potrebi, dodajte žličicu vode pa nastavite još kratko miksati.

Odvajajte po ⅔ žličice smjese i vlažnim rukama oblikujte pravilne loptice. Slažite ih na pladanj obložen papirom za pečenje ili folijom. Pospite bogato kakao prahom koristeći sitnu cjediljku ili ih obložite kokosom ili orasima. Ostavite u frižideru da blago očvrsnu.

Složite u kutiju koja se dobro zatvara i čuvajte u frižideru do desetak dana. Najukusnije su kad kratko odstoje  na sobnoj temperaturi.

Fotografije: Na tanjiru

[print_link]

blog čokolada čokoladne bombice datulje milica knežević na tanjiru orasi recept dana slatki recept 2017-07-29
Tags blog čokolada čokoladne bombice datulje milica knežević na tanjiru orasi recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Pekmez, džem ili marmelada?

Sljedeći članak :

Pad zanimanja učenika za slastičarska zanimanja

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!