• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Cimet zvjezdice s bijelom čokoladom donijet će svečanu atmosferu u vaš dom

Cimet zvjezdice s bijelom čokoladom donijet će svečanu atmosferu u vaš dom

Slatkopedija 14 pro 2020 Recept dana Leave a comment

Zvjezdice su s neba pale ravno na naš stol i to zahvaljujući predivnom receptu za cimet zvjezdice s bijelom čokoladom koji nam dolazi s bloga Mystic cakes autorice Natalije Milodanović.

Sastojci
(za oko 35 keksića)
Tijesto
  • 175 g margarina (ili maslaca)
  • prstohvat soli
  • 75 g šećera u prahu
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 50 g pečenih mljevenih lješnjaka
  • 50 g pečenih mljevenih badema
  • 1 žličica cimeta
  • 275 g mekog brašna
Glazura
  • 150 g bijele čokolade
  • 1 žlica ulja
I još (po želji)
  • šarene mrvice za dekoraciju
Priprema
Tijesto

U plastičnu posudu stavite margarin sobne temperature, sol, šećer u prahu, burbon vanilin šećer i jaje pa vilicom sve dobro izmiješajte da se sjedini.

Dodajte mljevene lješnjake i bademe, cimet i brašno pa još jednom promiješajte vilicom da dobijete mrvičastu smjesu, a potom rukom umijesite fino glatko tijesto koje se ne lijepi. Ako je potrebno, dodajte još malkice brašna (maksimalno do 300 g, u slučaju da je jaje bilo veće), ali ne pretjerujte s brašnom da keksi ne bi bili tvrdi.

Tijesto formirajte u lopticu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.

Izrada keksića

Ohlađeno tijesto izvadite iz hladnjaka, dobro pobrašnite radnu površinu pa valjkom za tijesto valjajte tijesto na nekih 1 cm debljine. Uzmite izrezivač za kekse u obliku zvijezde (ili po želji) pa izrezujte kekse i slažite ih na veliki lim od pećnice obložen papirom za pečenje.

Ostatke tijesta ponovo umijesite i ponovite postupak.

Kekse pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 15-20 minuta.

Glazura

Bijelu čokoladu izlomite na kockice pa otopite na pari s uljem (ili u mikrovalnoj pećnici). Neka se malo prohladi pa stavljajte na svaki ohlađeni keks po žličicu glazure i rasporedite. Po želji pospite šarenim mrvicama.

Cimet zvjezdice stavite na kratko u hladnjak da se glazura stegne, a potom ih možete složiti u limenu kutiju.

Fotografije: Mystic cakes

bijela čokolada blog božićni recepti cimet mystic cakes natalija milodanović recept dana slatki recept zvjezdice 2020-12-14
Tags bijela čokolada blog božićni recepti cimet mystic cakes natalija milodanović recept dana slatki recept zvjezdice

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Šećerni štapići – uljepšavaju božićna drvca, slade božićne dane

Sljedeći članak :

Od svadbenih do božićnih torti – šećerna masa omogućuje stvaranje dekoracije po vaši željama

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!