Čime smo vam zasladili proteklu godinu

Dragi čitatelji,

iza nas je već prvih sedam dana nove godine. Vrijeme je to koje se obično koristi za odmor i opuštanje nakon niza obiteljskih proslava. No, kod nas situacija baš i nije takva jer smo mi u novu godinu krenuli puni energije i želje da vam i u mjesecima koji dolaze ponudimo mnoštvo novih, neodoljivo slatkih projekata.

No, prije nego što vam počnemo otkrivati što smo za vas pripremili u 2020., iskoristit ćemo priliku da se prisjetimo čime smo vam zasladili proteklu godinu.

Godina 2019. u našoj će redakciji prije svega ostati zapamćena po tomu što smo svom poslovanju dodali još jednu djelatnost. Otvorivši vlastiti webshop ostvarili smo jedan od ciljeva koji smo imali od samog pokretanja Slatkopedije.

Naime, od početka smo željeli pružiti vam slatke proizvode koji će donijeti razigranost svakoj vašoj odjevnoj kreaciji. To smo u prethodnoj godini uspjeli. Pokrenuli smo najslađi webshop, a vi ste naše proizvode odmah i prepoznali. Činjenica da su mnogi od vas naše proizvode izabrali kao božićne darove za svoje najmilije ispunila je naša srca i dala nam razloga za ponos. Naših prvih šest proizvoda svakako nije kraj naše kreativnosti – već smišljamo nove proizvode koji će, uz čarobne ilustracije naše Matee Erceg, zasigurno naći svoj put do vaših srca.

Godinu za nama obilježila su i naša sudjelovanja na raznim događanjima. Tako je u travnju naša Kate bila jedna od članica žirija koji je na Gelato Festival Challengu ocjenjivao sladolede i odlučivao o tomu koji je najbolji hrvatski sladoled, a tek nekoliko dana nakon toga Mirjana i Kate bile su posebne gošće na manifestaciji Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće u čarobnom istarskom mjestu Žminj.

Da glas o Slatkopediji pređe granice Hrvatske pobrinule su se Mirjana i Kate kada su u studenom bile gošće na finalu Tiramisu World Cupa u Trevisu. Na ovom preslatkom događanju stvoreni su neki novi planovi čija će realizacija, vjerujemo, mnogima od vas zasladiti 2020. godinu.

Našu važnost u svijetu slastica i slastičarstva i prošle su godine prepoznali brojne kolege iz drugih medija, pa ste tako o nama mogli čitati na portalima She.hr i Poduzetna.hr, u časopisu Grazia te u dnevnom listu Novi list. Neki su se portali pridružili i našoj proslavi drugog rođendana i na tomu im od srca zahvaljujemo.

Katini su recepti našli svoj put i do Slovenije zahvaljujući portalu Gurman.eu.

Prošle smo godine u našoj rubrici ugostili brojne značajne pojedince iz svijeta slastica i slastičarstva, a svoje savjete za uspješnu izradu raznih vrsta slastica s nama je dijelila Suzana Kvesić, uspješna hrvatska slastičarka i predavačica slastičarstva na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu.

Također, započeli smo i suradnju s Alis Marić s bloga Čitaj knjigu, spojivši tako književnost i slastičarstvo.

Pokrenuli smo i englesku verziju naših društvenih mreža te, iako u godini za nama na tim stranicama nismo bili previše aktivni, otvorili još jedan prozor u svijet u kojem će se Slatkopedijino ime naći na svjetskoj pozornici.

Proteklih 365 dana tako ostaje zlatnim slovima zapisano u povijesti našeg portala. Nastojat ćemo vam u godini koja je tek počela dodatno zasladiti svakodnevicu.

Do sljedećeg slatkog javljanja, pozdravlja vas vaša Kate

Fotografije: Slatkopedija

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.