Budi Foodie – natječaj namijenjen mladima koji se žele obrazovati na najboljim svjetskim kulinarskim institutima

Od 18. siječnja do 15. veljače otvoren je natječaj Budi Foodie namijenjen mladima od 16 do 26 godina koji svoju karijeru žele graditi u ugostiteljstvu.

Rudolf Štefan, chef i vlasnik poznatog restorana Pelegrini te nositelj Michelinove zvjezdice osnovao je zakladu Budi Foodie s ciljem omogućavanja kvalitetnijeg obrazovanja mladim ljudima. Ovaj natječaj namijenjen je mladima između 16 i 26 godina koji svoju karijeru žele graditi u području gastronomije i ugostiteljstva, a među koje spadaju i mladi slastičari. Pobjednika natječaja očekuje stipendija za specijalističko usavršavanje u inozemstvu.

Ova zaklada gastronomske platforme Chefs´ Stagea osnovana je u želji za pružanjem što kvalitetnijeg obrazovanja te je namijenjena financiranju školovanja i usavršavanja mladih talenata u gastronomiji i ugostiteljstvu na ponajboljim kulinarskim institutima poput Basque Culinary Center, Cordon Bleu, pariškog Ferrandija ili talijanskog Intreccija.

Natječaj je otvoren od  18. siječnja 2019. do 15. veljače 2019., a mladi u ovom natječaju imaju priliku sami odabrati tip edukacije, kao i sami institut, kako bi obrazovanje što bolje odgovaralo karakteristikama i vještinama kandidata, što je naravno potpomognuto zakladnim financijskim sredstvima.

Iako diploma strukovne škole nije uvjet, očekuje se da kandidati već djeluju u nekom području ugostiteljstva i gastronomije s izraženom ambicijom i željom za napretkom. U ovom će se natječaju prvenstveno vrednovati talent, a zatim i relevantnost iskustva i  eventualne edukacije te motivacija.

Prijava se sastoji od svega tri koraka: potrebno je ispuniti obrazac s osobnim podacima, priložiti motivacijsko pismo i pismo preporuke te po želji priložiti originalni video materijal kojim natjecatelj dokazuje da je upravo on najbolji kandidat za ovaj natječaj.

Sve navedene dokumente potrebno je učitati na stranicu Budi Foodie do 15. veljače 2019., a pobjednik će biti proglašen 19. ožujka 2019. na drugom izdanju kongresa Chefs´ Stage u Šibeniku.

Spomenimo na kraju da ovu zakladu podupire tvrtka Coca Cola HBC Hrvatska te da će nagradu osvojiti jedan kandidat, dok će tri finalista dobiti priliku sudjelovati na konferenciji  Chef’s Stage u Šibeniku.

Fotografija: Chef’s Stage

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.