Potpora za očuvanje tradicijskih i deficitarnih obrta

Grad Zagreb raspisao je Javni natječaj na koji se mogu javiti i slastičarski obrti.

Kao i prethodnih godina, i ove je godine Grad Zagreb raspisao Javni natječaj za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti u sklopu provedbe Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva. Na ovaj se natječaj mogu prijaviti: obrti, djelatnosti slobodnih zanimanja te mikro, mala i srednja trgovačka društva u vlasništvu fizičkih osoba upisanih u evidenciju o pravnim osobama i radnicima koji obavljaju tradicijsku, deficitarnu ili proizvodnu obrtničku djelatnost uz uvjet da imaju sjedište na području Grada Zagreba te da u poslovnom subjektu imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu najmanje tri mjeseca prije raspisivanja natječaja. S obzirom na to da slastičarski obrt spada u deficitarna zanimanja, slastičari se mogu javiti na ovaj javni natječaj.

Potpore se odobravaju za nabavu opreme, alata i pribora koji je u funkciji obavljanja djelatnosti za koju je potpora odobrena, nabavu invetara i unutarnje uređenje poslovnog prostora, edukaciju, promotivne aktivnosti, stjecanje certifikata kvalitete i znakova kvalitete te stjecanje statusa tradicijskog, odnosno umjetničkog obrta.

Visina dodjeljenje potpore ovisi o ukupno utvrđenom koeficijentu prema kriterijima iz Pravilnika o kriterijima i načinu dodjele potpora za očuvanje i razvoj obrtničkih djelatnosti. Najviši pojedinačni iznos potpore može iznositi 30.000,00 kuna godišnje, dok najniži iznosi 10.000,00 kuna. Potpore se dodjeljuju prema određenim kriterijima u koje spadaju: poboljšanje uvjeta rada radionice, broj zaposlenih,  edukacija, ostvarena priznanja, certifikati odnosno znakovi kvalitete, broj godina poslovanja,  obiteljska tradicija te vrsta djelatnosti prema NKD 2007.

Ispunjeni Zahtjev sa svom potrebnom dokumentacijom podnosi se Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša u pisarnici Gradske uprave, prizemlje, Trg Stjepana Radića 1, 10000 Zagreb, osobno ili preporučeno putem pošte zaključno do 10. srpnja 2019.

Više informacija o Javnom natječaju kao i potrebna dokumentacija dostupni su na službenim stranicama Grada Zagreb.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.