• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Tart s malinama i bijelom čokoladom

Tart s malinama i bijelom čokoladom

Slatkopedija 29 lip 2019 Recept dana Leave a comment

Spoj bijele čokolade i malina privukao nas je ovom receptu za tart koji nam stiže s bloga Feeding Art autorica Inge i Lily Bašić.

Sastojci
(za kalup za tart promjera 26 cm)
  • 180 g glatkog brašna
  • 100 g maslaca
  • 60 g šećera
  • 2 velike žlice kokosa
  • 1 jaje ( M )
  • prstohvat soli
  • 1 mala žlica naribane korice od bio-limuna
Punjenje za tart
  • 300 g malina
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 mala žlica soka od limuna
  • prstohvat soli
  • 2 velike žlice škrobnog brašna
  • 250 g bijele čokolade
  • 150 g mascarpone sira
  • 60 g maslaca
  • 25 g kokosa
I još
  • brašno za radnu površinu
  • maslac za tart kalup
Priprema
Prhko tijesto

Maslac nasjeći na sitne komadiće i s ostalim sastojcima umijesiti prhko tijesto. Umotati u prijanjajuću foliju i ostaviti cca 60 minuta u hladnjaku da miruje.

Pećnicu zagrijati na 175°C. Tart kalup premazati maslacem. Prhko tijesto razvaljati na pobrašnjenoj radnoj površini. Prebaciti u tart kalup i više puta izbosti  vilicom. Peći cca 25 minuta. Izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Punjenje za tart

Maline oprati i pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom, sokom od limuna i soli. Škrobno brašno razmutiti s malo hladne vode. Sve to zajedno u jednom loncu pomiješati i uz stalno miješanje prokuhati i cca 4 minute dalje kuhati. Skloniti s izvora topline i ostaviti da se ohladi. Izliti na pečeni tart i ostaviti na hladnom oko 30-tak minuta.

Bijelu čokoladu samljeti ili nasjeckati na vrlo sitne komadiće. Mascarpone i maslac na laganoj temperaturi, pod stalnim mješanjem, prokuhati. Skloniti sa izvora topline, umiješati kokos i preliti preko bijele čokolade. Tako dugo miješati dok se bijela čokolada potpuno ne otopi. Mascarpone – čokoladu masu preliti preko malina i ostaviti cca 2 sata u hladnjaku da se stisne.

Fotografije: Feeding Art

blog feeding art inga i lily bašić ljetni recepti maline recept dana slatki recept tart 2019-06-29
Tags blog feeding art inga i lily bašić ljetni recepti maline recept dana slatki recept tart

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Potpora za očuvanje tradicijskih i deficitarnih obrta

Sljedeći članak :

Tonka Radić: „Pripremanje slastica moj je ispušni ventil i bijeg od problema“

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!