• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Baklava s višnjama

Baklava s višnjama

Slatkopedija 20 srp 2017 Recept dana Leave a comment

Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača ovu je baklavu s višnjama opisala kao sočnu i taman slatku, istaknuvši pritom da je priprema zaista brza i jednostavna.

Sastojci
Kore i nadjev
  • 500 g kora za savijače
  • 5 jaja
  • 1 čaša jogurta
  • 2 čaše šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 900 g višanja
Preljev
  • 500 ml vode
  • 500 g šećera
  • sok od 1 većeg limuna
Priprema

Kao mjeru za sastojke koristite čašu od jogurta.

Jaja pjenjačom izmutite sa šećerom pa dodajte ulje, jogurt i prašak za pecivo.

Veći lim za pečenje lagano namastite, položite jednu koru i premažite ju s malo pripremljenog nadjeva.

Slažite tako kore i nadjev dok ne potrošite pola od ukupne količine kora i nadjeva.

Zatim ravnomjerno rasporedite višnje. Možete koristiti svježe višnje, u kompotu ili zaleđene pa odmrznute. Važno je samo da ih dobro ocijedite prije nego što ih stavite na kolač.

Preko višanja poredajte ostatak kora i nadjeva.

Baklavu prije pečenja izrežite na željene oblike, pravokutnike ili rombove. Baklavu pecite 20-25 minuta na temperaturi od 170°C, dok ne poprimi lijepu smeđu boju.

Pred kraj pečenja zakuhajte vodu sa šećerom i limunovim sokom. Vruću baklavu prelijte vrućim sirupom.

Baklavu ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite se!

Fotografija: Slatki svijet torti i kolača

[print_link]

baklava blog jannette razum ljetni recept ljeto moderno recept dana sezonski recept slatki recept slatki svijet torti i kolača tradicija višnje 2017-07-20
Tags baklava blog jannette razum ljetni recept ljeto moderno recept dana sezonski recept slatki recept slatki svijet torti i kolača tradicija višnje

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Savjeti za izradu čvrstog snijega od bjelanjaka

Sljedeći članak :

Đumbir – gomolj prepun zdravlja

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!