Akcija #recimoimhvala: splitska Dolcemania zasladila vjenčanje medicinskoj sestri Matei Čikeš

Splitska medicinska sestra Matea i njezin odabranik Kristian uplovili su u bračnu luku u kolovozu, a za savršenu svadbenu tortu pobrinuo se tim splitske slastičarnice Dolcemania.

Iako su splitska medicinska sestra Matea Čikeš i njezin zaručnik Kristian Bralić sudbonosno da trebali izreći već u travnju ove godine, zbog situacije s virusom Covid_19, dva su puta morali mijenjati datum i lokaciju vjenčanja kako bi sve bilo u skladu s važećim  epidemiološkim mjerama. Najstresniji dio priprema za vjenčanje bio je svega dva dana prije svadbe kada je donesena odluka o smanjenom broju uzvanika na svadbenim svečanostima za Splitsko-dalmatinsku županiju jer su tako u zadnji trenutak morali promijeniti cijelu organizaciju. Nakon svih proživljenih stresova i promjena mladenci kažu da su prezadovoljni te da je vjenčanje bilo predivno, iako nisu svi dragi ljudi mogli biti uz njih.

Kao i na svakom vjenčanju, trenutak rezanja svadbene torte bio je najsvečaniji, a sami mladenci oduševljeni su tortom koju su dobili u sklopu naše akcije #recimoimhvala: „Torta je bila prekrasna, a posebno okusi kojima su svi najviše bili oduševljeni. Velike pohvale slastičarnici Dolcemania, koja nam je darovala tortu, a posebno gospođi Dragani koja je bila pristupačna za sve moje molbe.“ – ističe Matea.

Koje je točno okuse spojila ova svadbena torta najbolje zna vlasnik slastičarnice Dolcemania Saša Horvat: „Kao i svakoj svadbenoj torti, i ovoj smo pristupili s jednakom pažnjom, odgovornošću i ljubavlju. Torta je bila jednostavnih linija, obložena buttercreamom, sa zlatnim dripom. Na žalost, s obzirom na okolnosti i ograničen brojem uzvanika, torta je bila manja nego je prvobitno bilo dogovoreno. Svaki kat je bio različitog okusa, na dnu čokolada, u sredini fina krema od lješnjaka s komadićima lješnjaka na biskvitu i na vrhu krema od vanilije.

Matea je naručila personalizirane figurice sebe i svog odabranika, što je tortu učinilo doista jedinstvenom.“

Na samom kraju Matea je zahvalila na akciji te rekla: „Posebno hvala portalu Slatkopedija jer ste vi ti koji su zaslužni za ovu savršenu akciju.“, a pridružio joj se i Saša rekavši: „Akciju smatramo hvalevrijednom i čast nam je bilo biti dijelom iste. Računajte na nas i u nekoj drugoj sličnoj akciji u kojoj ćemo nekome zasladiti život jer dobro je činiti dobro.“ 

Fotografije: Matea Čikeš

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.