Veći broj upisanih u programe slastičar i pomoćni slastičar

Ove godine u ljetnom je roku upisan veći broj učenika u zanimanja slastičar i pomoćni kuhar i slastičar, ali mjesta je ostalo i za jesenski rok.

Završen je ljetni upisni rok u srednje škole, a prema podacima koje smo dobili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, u program slastičar upisalo se ukupno sto devedeset i sedam učenika, dok se u program pomoćni kuhar i slastičar upisalo sto pedeset i devet učenika. Ti podaci pokazuju da raste interes za ova zanimanja jer je u smjer slastičar na ljetnom roku upisano devet učenika više u odnosu na prethodnu godinu, dok je u smjer pomoćni kuhar i slastičar upisano devetnaest učenika više nego lani.

Najveći interes za upis u ova zanimanja pokazali su učenici u Gradu Zagrebu, a najmanji interes u Primorsko-goranskoj županiji.

Broj slobodnih mjesta za navedena zanimanja prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, nakon ljetnog upisnog roka iznosi sto šezdeset i sedam.

Za zanimanje slastičar ostalo je slobodno četrdeset i devet mjesta i to: po devet mjesta u Osječko-baranjskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, osam mjesta u Gradu Zagrebu, šest u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Međimurskoj, četiri u Krapinsko-zagorskoj, tri u Sisačko-moslovačkoj, po dva mjesta u Vukovarsko-srijemskoj i Istarskoj te samo jedno mjesto u Ličko-senjskoj županiji.

One pak koji žele upisati zanimanje pomoćni kuhar i slastičar čeka čak 20 mjesta u Varaždinskoj županiji, trinaest u Splitsko-dalmatinskoj, po dvanaest u Dubrovačko-neretvanskoj te Bjelovarsko-bilogorskoj. Deset mjesta ostalo je slobodno u Krapinsko-zagorskoj, devet u Osječko-baranskoj, sedam u Gradu Zagrebu, a jedno manje u Zagrebačkoj i Istarskoj županiji. Pet slobodnih mjesta čeka vas u Brodsko-posavskoj županiji, po četiri u Primorsko-goranskoj, Šibensko-kninskoj i Međimurskoj, po dva mjesta u Karlovačkoj i Virovitičko-podravskoj te po jedno mjesto u Sisačko-moslovačkoj i Koprivničko-križevačko.

Sve informacije o upisima u jesenskom roku potražite na stranici Upisi.hr.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.