• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Brownie od heljde i lješnjaka

Brownie od heljde i lješnjaka

Slatkopedija 23 srp 2018 Recepti Leave a comment

Slatki početak tjedna na zdrav način ponovno su nam omogućili Nensi i Slaven Beram s bloga Rainbow in my kitchen, podijelivši s nama recepta za brownie od heljde i lješnjaka.

Sastojci
Prvi sloj
  • 30 g ekspandirane riže
  • 1 žlica sirupa od datulja
Brownie
  • 100 g heljde (prethodno namočiti 3-4 sata)
  • 3 dl mlijeka od badema ili nekog drugog po želji
  • 200 g datulja (prethodno ih namočiti minimum 2 sata)
  • 150 g lješnjaka, pečenih i samljevenih
  • 1 žlica kakao nibsa (ukoliko ih nemate, slobodno preskočite )
  • 1 žlica kakao praha
  • 100 g tamne čokolade
  • 6 žlica kokosovog ulja
  • 1 žlica sirupa od datulja (ako je potrebno dodatno zasladiti)
Čokoladni preljev
  • 100 g kokos kreme (stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka)
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 80 g tamne čokolade
  • 2 žlice kakao praha
  • 4-5 žlica sirupa od datulja
Priprema
Prvi sloj

Obložite četvrtasti kalup (20 x 20 cm) papirom za pečenje. Stavite ekspandiranu rižu i sirup od datulja u malu zdjelicu i promiješajte žlicom dok se ne poveže. Rižom prekrijte dno kalupa.

Brownie

Nakon što je heljda bila potopljena nekoliko sati, dobro je ocijedite i stavite u lonac zajedno s 3 dl bademovog mlijeka. Pustite da uzavre te kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta (heljda se ne smije prekuhati). Uklonite s vatre. Heljdu ocijedite ukoliko je ostalo još malo tekućine i ostavite da se skroz ohladi.

U malom lončiću otopite kokosovo ulje i čokoladu.

Kada se heljda ohladila, stavite je u blender i dodajte ocijeđene datulje. Miksajte dok se sve ne sjedini.

Premjestite smjesu u zdjelu te dodajte sve ostale sastojke. Lješnjake možete samljeti ili narezati na sitno tako da ostanu komadići. Običnim mikserom samo lagano promiješajte dok se sve ne poveže.

Gotovu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupu (preko sloja ekspandirane riže) i dobro pritisnite žlicom ili rukama.

Brownie stavite u hladnjak preko noći.

Čokoladni preljev

Otopite čokoladu i kokosovo ulje na laganoj vatri. Stavite sa strane da se malo ohladi.

U blender stavite kokos kremu, kakao prah, otopljenu čokoladu i sirup od datulja te kratko miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Kremom premažite ohlađene brownieje. Stavite kratko u hladnjak da se krema stisne.

Brownije izrežite na kocke.

Fotografija: Rainbow in my kitchen

[print_link]

blog brownie heljda lješnjak nensi i slaven beram rainbow in my kitchen recept dana zdrave slastice 2018-07-23
Tags blog brownie heljda lješnjak nensi i slaven beram rainbow in my kitchen recept dana zdrave slastice

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Povratak na staro: Toblerone vraća izvorni oblik

Sljedeći članak :

Veći broj upisanih u programe slastičar i pomoćni slastičar

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!