Šubare

Kao što smo vam prošli tjedan obećali, danas vam donosimo recept za šubare koje je u sklopu izazova koji je pred njega stavila Kristina Šaško s bloga Pinch of Amour pripremio Matija Šaško.

Sastojci
Biskvit
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica oštrog brašna
  • 3 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 6 žlica tople vode
Krema
  • 400 ml mlijeka
  • 1 prašak za puding vanilija
  • 3 žlice šećera
  • 100 g bijele čokolade
  • 100 g margarina sobne temperature
Čokoladna glazura
  • 100 g čokolade
  • 3 žlice ulja
Priprema
Biskvit

Smiksajte snijeg od bjelanjaka i odložite sa strane. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i vodu. Kad se sve dobro povezalo umiješajte snijeg od bjelanjaka. U lim za pečenje ulijte smjesu i pecite u već zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta (isprobati možete tako da čačkalica koju ubodete u biskvit treba biti čista). Pripazite da vam se biskvit ne presuši. Ohladite biskvit i izrežite male tortice (krugove) koje ćete kasnije spajati kremom. Za izrezivanje možete koristiti čašu za aperitiv.

Krema

Tristo mililitara mlijeka stavite da zakipi, u međuvremenu u 100 ml mlijeka umutite puding i šećer. Kad mlijeko proključa, umiješajte puding i kuhajte dok se ne zgusne. Maknite s vatre, umiješajte bijelu čokoladu i ohladite. U ohlađenu kremu (neka ne bude jako hladna da ne ostanu grudice margarina – krema i margarin trebaju biti iste sobne temperature) umiješajte margarin.

Čokoladna glazura

Čokoladu otopite na pari, dodajte ulje i dobro promiješate.

Slaganje

Tortice spajajte kremom, premažite rubove i utapkajte u kokos (trebati će vam oko 50 grama).U slučaju da vam je krema pretekuća, pa vam je teško premazivati i spajati tortice, slobodno u kremu dodajte malo kokosa. Na kraju vrh šubara prelijte čokoladnom glazurom.

Fotografije: Pinch of Amour

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.