Kakao kocke

Ana Prša nam danas donosi recept za kakao kocke – jednostavno, brzo, ukusno i čokoladno – može li bolje?

Sastojci
Biskvit
  • 4 cijela jaja
  • 300 g šećera
  • 240 g mlijeka
  • 140 g ulja
  • 400 g brašna
  • 30 g kakaa
  • 1 prašak za pecivo
Preljev
  • 120 g vode
  • 70 g šećera
  • 15 g ruma (cca 3 žlice)
Glazura
  • 120 g čokolade 54%
  • 60 g maslaca
Priprema
Biskvit

U zdjeli pjenasto izmiksati jaja sa šećerom pa dodati mlijeko i ulje. Nastaviti miksati.

Brašno, kakao i prašak za pecivo zajedno izmiješati pa prosijati te dodati gornjoj smjesi. Kratko izmiksati dok se svi sastojci povežu.

Staviti peći u veći lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Peći na 170°C cca 30 minuta.

Preljev

U lončiću zakuhati vodu sa šećerom i rumom.

Glazura

Čokoladu s maslacem otopiti na pari.

Slaganje

Kad je biskvit gotov, izvaditi ga iz pećnice, lagano ga izbosti vilicom i preliti još toplom tekućinom. Ostaviti da se malo ohladi te preliti čokoladom.

Kolač je odmah spreman za posluživanje.

Fotografija: Ana Prša

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.