Ferrero rocher kocke

U radni tjedan treba krenuti slatko, a za to je tu naša Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača koja će vam ponedjeljak zasladiti svojim receptom za Ferrero rocher kocke.

Sastojci
Biskvit
  • 200 glatkog brašna
  • 50 g kakaa u prahu
  • 200 ml vruće vode
  • 200 g šećera
  • ½ praška za pecivo
  • 100 ml ulja
  • 6 jaja
Krema od Nutelle i mascarpone sira
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 200 g Nutelle
  • 500 g mascarpone sira
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 250 g mljevenih lješnjaka
Priprema

Lješnjake tostirajte, ohladite pa sameljite.

Kakao pomiješajte s vrućom vodom i ostavite sa strane. Kada se smjesa ohladi umiješajte žumanjke i ulje, a zatim brašno, prašak za pecivo i šećer.

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli, izmiksajte ih u čvrsti snijeg pa lagano umiješajte u već pripremljenu smjesu. Biskvitnu smjesu izlijte pravokutni kalup za torte s rastezljivim obručem i pecite 25-30 minuta na 170°C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Za pripremu kreme čokoladu otopite na pari pa pomiješajte s Nutellom i mascarpone sirom sobne temperature. Umiješajte i mljevene lješnjake. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag te ga lagano umiješajte u pripremljenu kremu.

Kada se biskvit ohladi uklonite obruč od kalupa pa prerežite biskvit nožem za torte i kolače. Gornji dio biskvita stavite sa strane, vratite na kalup obruč pa premažite biskvit polovicom kreme. Prekrijte kremu drugim biskvitom i premažite ga ostatkom kreme. Kremu uz pomoć slastičarske kartice lijepo zagladite. Kolač spremite u hladnjak preko noći. Idući dan pažljivo uklonite obruč kalupa pa ukrasite kolač krokantom lješnjaka, naribanom čokoladom ili prema želji.

Fotografija: Slatki svijet torti i kolača

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.