Dodijeljene diplome majstorima slastičarima

I ove su godine ispitu za majstora slastičara pristupili brojni kandidati, od kojih je njih 17 ispit uspješno položilo, a na svečanoj promociji diplome je preuzelo njih dvanaest.

Majstorski ispit za slastičara 2017./2018., u organizaciji Obrtničke komore Zagreb, položilo je 17 kandidata s područja grada Zagreba, Zagrebačke županije ali i iz drugih gradova Hrvatske. Na svečanoj dodjeli, održanoj 4. srpnja 2018., svoje je majstorske diplome preuzelo njih 12.

Kandidati koji žele steći zvanje Majstor slastičar polažu stručni ispit koji se sastoji od zajedničkog dijela koji obuhvaća potrebna znanja neophodna za općenito bavljenje obrtom i poduzetništvom te posebnog dijela koji obuhvaća praktična i teoretsko-stručna znanja neophodna za samostalno obavljanje obrta.

Praktični se dio ispita provodi prema zadacima propisanim programom majstorskog ispita za slastičare i standardom praktičnog dijela ispita propisanim u katalogu za slastičare.

Na praktičnom dijelu ispita ispitanici izrađuju nekoliko slastičarskih proizvoda, a koji će to proizvodi biti dogovaraju s ispitnom komisijom, otprilike mjesec dana prije polaganja praktičnog dijela ispita.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.