• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
  • WEBSHOP
Naslovnica» Slastičarstvo» Obrazovanje»Završeni upisi na ljetnom upisnom roku: raste zanimanje za slastičarstvom

Završeni upisi na ljetnom upisnom roku: raste zanimanje za slastičarstvom

Mirjana Bošković Smrekar 19 srp 2022 Obrazovanje Komentari isključeni za Završeni upisi na ljetnom upisnom roku: raste zanimanje za slastičarstvom

Ljetni upisni rok za srednje škole je završen te je na njemu u zanimanje slastičar i pomoćni kuhar i slastičar upisano ukupno 349 učenika, od čega njih čak 211 u zanimanje slastičar, a za ovo je zanimanje na jesenskom upisnom roku ostalo slobodno 50 mjesta.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rezultate ljetnih upisnih rokova za zanimanje slastičar i pomoćni slastičar, kao i listu slobodnih mjesta za jesenski upisni rok.

Prema njihovim podacima, u ljetnom upisnom roku 2022./2023. za zanimanja slastičar i pomoćni slastičar bilo je predviđeno 488 slobodnih mjesta, od čega je pravo upisa ostvarilo 349 učenika. U usporedbi s podacima iz prethodne godine, kada je na ljetnom upisnom roku pravo upisa ostvario 331 učenik vidljivo je da je došlo do blagog povećanja broja učenika upisanih u ove programe ove godine.

Za zanimanje slastičar, u čak 10 škola, u nekoliko županija, kvota za upis u potpunosti je popunjena već na ljetnom roku i to: u Zagrebačkoj županiji: u Ekonomsko, trgovačkoj i ugostiteljskoj školi, Samobor te u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić, Zaprešić; zatim u Zadarskoj županiji, u Hotelijersko-turističko i ugostiteljskoj školi, Zadar; u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Srednjoj strukovnoj školi u Vinkovcima; u Međimurskoj županiji, u Srednjoj školi Prelog; u Istarskoj županiji, u Strukovnoj školi Eugena Kumičića, Rovinj te u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Pula; u Virovitičko-podravskoj županiji, u Strukovnoj školi Virovitica; u Splitsko-dalmatinskoj županiju, u Turističko-ugostiteljskoj  školi,  Split te u Primorsko-goranskoj županiji, u Ugostiteljskoj školi Opatija.

Za zanimanje pomoćni kuhar i slastičar, kvota je ispunjena također u 10 škola, i to: u Gradu Zagrebu, u Centru za obrazovanje Slave Raškaj te Srednjoj školi – Centar za odgoj i obrazovanje, Zagreb; zatim u Zadarskoj županiji, u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj  školi, Zadar; u Brodsko-posavskoj županiji, u Industrijsko obrtničkoj školi,  Nova Gradiška; u Koprivničko-križevačkoj županiji, u Obrtničkoj školi Koprivnica; u Osječko-baranjskoj županiju, u Obrtničkoj školi u Osijeku; u Vukovarsko-srijemskoj županiji, i to u Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić, Vukovar te u Srednjoj strukovnoj školi  Vinkovci; u Sisačko-moslavačkoj županiji u Strukovnoj školi Sisak te u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u Turističko-ugostiteljskoj školi, Split.

Što se tiče jesenskog upisanog roka, prema podacima Ministarstva ostalo je slobodno 119 mjesta, od čega je 42 mjesta slobodno za zanimanje slastičar, a 77 mjesta za zanimanje pomoćni kuhar i slastičar.

Fotografija: Unsplash

2022-07-19

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Pripremite osvježavajući sladoled: evo recepta koji morate isprobati

Sljedeći članak :

Torta kojoj ne treba dodatni opis: uživajte u savršenoj Pavlovoj

Povezani članci

Slastičari i pekari pažnja: objavljen je natječaj za stipendiranje

Slastičari i pekari pažnja: objavljen je natječaj za stipendiranje

Mirjana Bošković Smrekar 10 lis 2023
Prilika za mlade slastičare: steknite znanje na Erasmusu u Irskoj

Prilika za mlade slastičare: steknite znanje na Erasmusu u Irskoj

Mirjana Bošković Smrekar 06 lis 2023
Dobre vijesti za buduće pekare: Grad Zagreb će ih stipendirati

Dobre vijesti za buduće pekare: Grad Zagreb će ih stipendirati

Mirjana Bošković Smrekar 09 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!