• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Za slatku promjenu: ove godine pripremite čokoladne krafne

Za slatku promjenu: ove godine pripremite čokoladne krafne

Slatkopedija 19 velj 2023 Recepti Komentari isključeni za Za slatku promjenu: ove godine pripremite čokoladne krafne

Na našem portalu lako možete pronaći niz recepata za krafne, ali ove godine, za malu promjenu donosimo recept za čokoladne krafne koji smo pronašli na blogu Gurmanka autorice Lidije Osmak.

Sastojci
Biskvit
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 40 g otopljenog maslaca
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml mlijeka
  • 1 žlica arome vanilije
  • prstohvat soli
  • 150 g brašna
  • 30 g kakaa
  • 1 vrećica praška za pecivo
Glazura
  • 150 g čokolade
  • 45 g maslaca
  • 75 ml mlijeka
Priprema
Biskvit

Pećnicu ugrijte na 190°C i premažite s uljem kalup za krafne.

Jaje i šećer dobro izradite mikserom te dobivenoj smjesi dodajte otopljeni maslac, jogurt, mlijeko, vaniliju i sol.

Sve suhe sastojke pomiješajte u drugoj zdjeli i na kraju pomiješajte s mokrim sastojcima.

Dobivena smjesa je gusta i glatka, napunite kalupe tako da je stavite u slastičarsku vrećicu i pomoću nje istiskujete smjesu u kalup.

Krafne pecite 10 minuta i ostavite ih da se malo prohlade u kalupu te ih izvadite na rešetku da se hlade dok vi pripremite glazuru.

Glazura

Otopite maslac i čokoladu te dobivenoj smjesi na kraju ulijte mlijeko i miješajte dok ne dobijete svilenu glatku čokoladnu glazuru u koju možete umočiti krafne.

Napomena

Glazura je stvarno fantastična i lagano se reže tako da je idealna i za ukrašavanje nekih drugih slastica poput kuglofa, torti, raznih biskvita…

Fotografija: Gurmanka

blog čokolada čokoladne krafne gurmanka krafne lidija osmak 2023-02-19
Tags blog čokolada čokoladne krafne gurmanka krafne lidija osmak

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Uskršnji Grinch: Britanac iz pogona Cadburyja otuđio gotovo 200.000 čokoladnih jaja

Sljedeći članak :

Trebalo bi ih izbjegavati: gazirana pića kriva za brže starenje

Povezani članci

Torta s jagodama i vanilijom: slastica kojoj ćete se uvijek vraćati

Torta s jagodama i vanilijom: slastica kojoj ćete se uvijek vraćati

Slatkopedija 06 lip 2023
Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Za ljubitelje kave u slasticama: donosimo recept za tortu koju ćete obožavati

Slatkopedija 05 lip 2023
Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Slatkopedija 02 lip 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!