Za savjesno i angažirano slastičarstvo: uspostavljen novi odbor Coupe du Monde de la Pâtisserie

Pierre Hermé, predsjednik odbora Coupe du Monde de la Pâtisserie, najavio je novi pristup slastičarstvu: savjesno, angažirano i odgovorno slastičarstvo.

Coupe du Monde de la Pâtisserie dobio je novi Međunarodni organizacijskli odbor na čijem je čelu predsjednik Pierre Hermé, uz dvoje potpredsjednika Claire Heitzler i Frédérica Cassele.

„Htio sam donijeti novi zamah natjecanju i promovirati angažirano slastičarstvo.“ – istaknuo je Pierre Hermé, najavivši da će novi Odbor nastojati uključiti natjecatelje, članove žirija, partnere i druge sudionike Svjetskog slastičarskog kupa u takav pristup slastičarstvu. Upravo zato se on i okružio suradnicima koji dijele njegove vrijednosti, uključujući raznolikost i izvrsnost koje su toliko važne za Coupe du Monde de la Pâtisserie.

I njegovi zamjenici su vrlo odlučni kada je u pitanju ovaj zaokret k odgovornom i angažiranom slastičarstvu i to prvenstveno zbog klimatskih i ekoloških promjena s kojima se suočavamo. Stoga smatraju da je ključno bio-raznolikost i znanje o proizvodima i njihovom podrijetlu uključiti i u samo slastičarstvo i to prvenstveno kako bi se zadovoljila potreba za informiranošću i transparentnošću vezano za sirove proizvode, njihovo podrijetlo i utjecaj na zdravlje ljudi.

Novi Međunarodni odbor, osim predsjednika i njegovih zamjenika, broji šesnaest članova, među kojima su istaknuti slastičari s dugogodišnjim iskustvom, kao i mladi koji tek dolaze:  Julien Alvarez, Quentin Bailly, Sébastien Bouillet, Christelle Brua, Alain Chartier, Patrick Chevallot, Claire Damon, Sophie De Bernardi, Jérôme De Oliveira, Laurent Le Daniel, Johanna Le Pape, Christophe Michalak, Angelo Musa, Philippe Rigollot, Marc Rivière i Eric Vergne. Novi Odbor zasjeo je nakon što je prethodni Odbor neprekidno obnašao svoje dužnosti čak trideset godina.

Finale Coupe du Monde de la Pâtisserie trebalo bi se održati 24. i 25. siječnja u Eurexpo venue u Lyonu, kao dio Sirha trade faira te će predstavljati prvi korak implementacije najavljenih promjena u slastičarstvu.

Izvor: Coupe du Monde de la Pâtisserie

Fotografija: Coupe du Monde de la Pâtisserie

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.