Za pomoć poznatoj blogerici: pokrenut prvi humanitarni „bake sale“

Hrvatski blogeri brzo su se organizirali i pokrenuli prvi humanitarni „bake sale“ kako bi pomogli kolegici blogerici kojoj su potrebna znatna sredstva za odlazak na liječenje u Francusku.

Nova slatka humanitarna priča stiže iz blogerskog svijeta – naime, jučer je pokrenut prvi hrvatski humanitarni „bake sale“ u sklopu kojeg će brojni poznati hrvatski blogeri pripremati slatke zalogaje koje će zatim preko Instagrama prodavati i na taj način pomoći svojoj kolegici Heleni kojoj su za odlazak na liječenje u inozemstvo potrebna znatna novčana sredstva.

Ideja je krenula od blogerice Ene Kokanović Nagy s bloga Slavonka: „Volim pokušati riješiti problem za koji čujem, a ova akcija je odgovor na Heleninu potrebu za novcem za liječenje… jednostavno mi je sinulo kako bismo mi blogeri mogli pomoći na kreativan način, a naši pratitelji bi, napokon, mogli kušati ono što mi napravimo.“ – objašnjava Ena kako je krenula ova akcija.

Njezinom pozivu prva se odazvala Nina Mrvica s bloga Bake me by Nina pa su njih dvije u svega nekoliko dana sve organizirale – smislile su koncept, Ena je napravila vizualni identitet, stranicu i Facebook grupu te su krenule s realizacijom.

Zasad su i više nego zadovoljne odazivom blogera – u njihovoj Facebook grupi već je dvadesetak blogera koji će pripremiti suhe kolačiće pogodne za slanje, a broj stalno raste.

Princip ove akcije je sljedeći: svaki dan bit će ponuđen drugi kolač koji je pripremio netko od okupljenih blogera – minimalna cijena bit će 50 kuna, a ona naravno može i rasti. Iznos se uplaćuje na Helenin račun, a o slanju i preuzimanju kolača kupci će se izravno dogovoriti s blogerom.

Sama Helena dirnuta je akcijom svojih kolega koji su još jednom dokazali da smo mi kao narod najjači kad je najteže.

Želite li i vi pomoći Heleni možete se priključiti ovom „bake saleu“ ili uplatiti novac izravno na njezin žiro račun HR1323400093112380116 kod PBZ, primatelj: Helena Jakoliš, Resačka 13, 22000 Šibenik, opis: donacija za liječenje, model: 00, poziv na broj: datum, ili na devizni račun (za uplate iz inozemstva) HR 6423400093217085266 kod PBZ, SWIFT (BIC): PBZGHR2X.

„Postoje trenuci kada je teško tražiti pomoć. Ono što cijenim kod vas je vaša sposobnost da predvidite što trebam i ponudite prije nego što uopće pomislim zatražiti pomoć. Ne postoji dovoljno riječi da vam izrazim koliko sam zahvalna na vašoj pomoći, pa ću vam jednostavno reći HVALA svima.“ – poručila je sama Helena.

Napomenimo na kraju da je ovo tek prva akcija, a organizatori vjeruju da će ih u budućnosti biti još i da će na ovaj slatki način mnogima pomoći.

Fotografija: Unsplash

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.