Virtualna izložba hrane seli u stvarnost: Janja Benić najavljuje ovo divno događanje

Nakon što je ovo proljeće, u uvjetima izolacije organizirala prvu hrvatsku virtualnu izložbu hrane, Janja Benić istu seli u stvarnost – u prostoru Uranije bit će izložene ove fotografije.

Na proljeće smo pisali o prvoj hrvatskoj virtualnoj izložbi hrane koju je na Instagramu organizirala Janja Benić.

Sada je došlo vrijeme da se održi i stvarno izdanje izložbe i to u periodu od 26. studenog do 30. studenog 2020., u Uraniji, prostoru Kreacije, na adresi Trg E. Kvaternika 3/3, u Zagrebu.

Svrha ove izložbe jest podržati autore fotografija te kupnjom njihovih radova podržati  Udrugu Mali Zmaj kojoj će biti doniran sav prihod od prodaje fotografija.

Podsjetimo, nakon odabira 20 finalnih radova, o čemu su odluke donijele tri profesionalne fotografkinje: Maja Danica Pečanić, Sanja Bistričić i Carla Barber, proglašenje najbolje tri fotografije održat će se na samom otvorenju, a nagrade pobjednicima osigurali su partneri projekta, Kofer i Sol i papar.

Posjetitelji će izložbu moći posjetiti svaki dan od 12 do 18 sati, izuzev petka kada će ju moći posjetiti od 12 do 15 te 18 do 20 sati. S obzirom na epidemiološki situaciju neće se održati poseban program otvorenja izložbe, a tri najbolje fotografije bit će proglašene preko Instagram javljanja, u četvrtak, 26. studenog 2020., u 19h na profilu @janjolika.

Budući da je ova izložba humanitarnog karaktera, fotografije će se moći kupiti po cijeni od 150 kn te će sav skupljeni prihod biti doniran udruzi Mali Zmaj.

Fotografije: janjolinka.com

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.