Brzo rješenje za blagdanski stol: kuglice od kesten pirea s crnim višnjama

Božićni blagdani nezamislivi su bez barem jedne vrste kuglica koje su gotove u svega nekoliko minuta – današnje s kesten pireom i crnim višnjama pripremila je Alica Bjeli Duduković.

Sastojci
  • 175 ml vode
  • 80 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 2 žličice instant kave
  • 200 g kesten pirea
  • 250 g mljevenog keksa
I još
  • crne višnje
  • kakao prah
Priprema

Prokuhati vodu i šećer, da se šećer otopi pa dodati maslac i na laganoj vatri kuhati dok se maslac skroz ne istopi. Zatim u to dodati instant kavu i promiješati.

U tu smjesu dodati odmrznuti kesten pire i mljeveni keks.

Dobro promiješati i ostaviti da se preko noći ohladi u hladnjaku.

Ujutro raditi kuglice – uzeti višnju, malo smjese za kuglice i napraviti kuglicu, a nakon toga je uvaljati u kakao u prahu.

Čuvati u hladnjaku.

Napomena

Imajte na umu da što duže držite kuglice prilikom posluživanja na sobnoj temperaturi, maslac omekšava i miješa se s kakaom u prahu pa će kuglice izgledati šareno. Ako vam to smeta, neposredno prije posluživanja ih ponovno uvaljajte u kakao prah i poslužite.

Fotografija: Alica Bjeli Duduković

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.