U ovom cheesecakeu možete uživati bez grižnje savjesti

Tamara s blogga What’s for dessert? za danas nam je pripremila zdraviju verziju cheesecakea.

Sastojci
Podloga
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 60 g datulja bez koštica
  • 25 g kokosovog ulja (rastopljenog)
Krema
  • 450 g skyr vanilija
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 1 žličica paste od vanilije
  • med neutralnog okusa (količina prema ukusu)
  • 3 jaja
I još
  • 200 g šumskog voća
Priprema
Podloga

Zobene pahuljice i datulje sameljite u multipraktiku u fino brašno. Pomiješajte s rastopljenim kokosovim uljem. Dno i rubove kalupa promjera 20 cm obložite papirom za pečenje pa smjesu rasporedite po dnu kalupa i malo utisnite. Kalup izvana obložite aluminijskom folijom kako bi spriječili prodor vode.

Krema

Očistite multipraktik pa u njega stavite skyr, slatko vrhnje i pastu od vanilije. Kratko pulsirajte da se smjesa sjedini. Probajte te po potrebi dodajte med prema ukusu (ja sam dodala 30 g meda). Dodajte i jaja pa pulsirajte dok se smjesa ne ujednači. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup. Kalup stavite u dublji lim, ulijte vodu do polovice kalupa, kako bi se cheesecake pekao u vodenoj kupelji.

Pecite otprilike sat vremena u pećnici zagrijanoj na 160°C, dok površina ne očvrsne i poprimi lijepu boju. Isključite pećnicu pa pustite cheesecake u pećnici još pola sata, a zatim ga izvadite iz pećnice i ohladite na rešetki.

Ohlađen cheesecake stavite u hladnjak preko noći, a prije serviranja ga po želji prelijte šumskim voćem.

Fotografije: What’s for dessert?

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.