U Križu održano dvadeset i prvo izdanje Kriških oblizeka

Prije dva tjedna u Križu je održan festival slastica Kriški oblizeki, čiji je Slatkopedija ponosni medijski pokrovitelj.

Dvadeset i prvo izdanje festivala slastica Kriški oblizeki, održano u Križu 15. rujna u organizaciji Društva Naša djeca križ, ponovno je izazvalo veliki interes domaće publike, kao i natjecatelja.

Na ovogodišnje natjecanje ukupno su pristigle 144 slastice iz raznih dijelova Hrvatske, a preduvjet za natjecanje bilo je predavanje recepta zajedno sa slasticom. Prema ocjenama ocjenjivačkog suda koji su činili Anica Lenart iz LAG-a Moslavina, slastičarke Ankica Šatović i Maja Lajpold  te predsjednica Božica Brkan, gastro-novinarka te dugogodišnja urednica u Večernjem listu, najbolju je slasticu, tortu Stari grad Varaždin napravila Nikolina Horvat Rabuzin. Odmah iza nje sa svojim se kiflicama smjestila Anita Keri, dok je treće mjesto pripalo Smiljki Mihelji koja je pripremila bečku štrudlu od jabuka. Na četvrtom se mjestu našla Jasna Mužek sa slancima, a rolana baklava dovela je Janju Kamenjašević na peto mjesto. Među prvih deset svoje su mjesto još našle i Jana Krivec s tortom red velvet, Dragica Sopljan s dizanima sa sirom, Vesna Viduka i njezin nuskarton, Lana Okanović s Laninim srcima te Branka Mužević koja je pripremila sedmo nebo.

Osim kolača koji su ušli u natjecateljski dio, na festivalu se našlo i četrdesetak slastica koje su vrijedne sugrađanke i sugrađani donirali manifestaciji.

Također, ovogodišnje je izdanje obogatio i prigodni popratni program u kojem su djeca članovi DND-a Križ izveli predstavu kojom su dočarali svijet slastica iz vlastitih domova te počastili posjetitelje svježe pečenim  palačinkama.

Podsjetimo, humanitarno-kulinarska manifestacija Kriški oblizeki svoje je prvo izdanje imala 1994., a od tada do danas glavni je cilj njezinih organizatora pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija – djeci.  Ponosni smo što smo i drugu godinu zaredom medijski pokrovitelji ove slatke humanitarne manifestacije.

Fotografije: Facebook stranica Kriški oblizeki

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.