• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Tufahije

Tufahije

Slatkopedija 04 stu 2017 Recept dana Leave a comment

Jučer smo imali recept za zapečene punjene dunje, a danas  punimo jabuke po receptu za tufahije koji nam je poslala Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe.

Sastojci
  • 10 jabuka (kisele)
  • 7 dl vode
  • 150 g smeđeg šećera
  • 100 g meda
  • 1 vanilin šećer
  • sok pola limuna
Punjenje
  • 150 g mljevenih oraha
  • 3 žlice mljevenog keksa
  • žlica tekućine u kojoj su se kuhale jabuke
Ukrašavanje
  • oko 80 g mljevenih oraha
  • 2 dl vrhnja za šlag
  • višnje
Priprema

Na laganoj vatri kuhati vodu, šećer, med i limun.

Jabuke oguliti, izdubiti sredinu i kuhati u pripremljenoj tekućini 8-10 minuta, ovisno o vrsti jabuka (probati čačkalicom). Povremeno ih tijekom kuhanja okretati.

Jabuke izvaditi iz tekućine i ohladiti. Tekućinu nastaviti kuhati kako bi se stvorio sirup kojim se prelijevaju jabuke.

Nadjev

Mljevene orahe preliti vrućom tekućinom i umiješati. Ohladiti.

Hladne jabuke uvaljati u mljevene orahe te ih vrećicom za ukrašavanje puniti nadjevom. Preliti sirupom. Ukrasiti tučenim vrhnjem i višnjom.

Fotografija: Od slatkoga slađe

[print_link]

blog bosanska kuhinja jabuke keks mirjana šmit od slatkoga slađe orah tradicionalni recepti tufahije 2017-11-04
Tags blog bosanska kuhinja jabuke keks mirjana šmit od slatkoga slađe orah tradicionalni recepti tufahije

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Zapečene punjene dunje

Sljedeći članak :

Vodič kroz različite vrste krema u slastičarstvu

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!