• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Trostruke chilli tortice

Trostruke chilli tortice

Slatkopedija 13 lis 2017 Recept dana Leave a comment

Za kraj radnog tjedna donosimo vam ponešto drugačiji slatki recept – onaj s dodatkom chilli paprike. Recept za neobične trostruke chilli tortice poslala nam je naša suradnica Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe.

Sastojci
Podloga
  • 300 g mljevenog keksa
  • 180 g maslaca
  • 4 žlice mlijeka
Prva krema
  • 2 jaja
  • 10 g šećera
  • 150 g tamne čokolade
  • 3 listića želatine
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • + trećina tučenog vrhnja (od 5 dl)
  • Oko ½ žličice chili paprike
Druga krema
  • 2 jaja
  • 10 g šećera
  • 150 g mliječne čokolade
  • 3 listića želatine
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • + trećina tučenog vrhnja (od 5 dl)
Treća krema
  • 2 jaja
  • 10 g šećera
  • 150 g bijele čokolade
  • 3 listića želatine
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • + trećina tučenog vrhnja (od 5 dl)
Priprema
Podloga

Mikserom umutiti mljeveni keks i otopljeni maslac, dodati mlijeko. Male metalne kalupe obložiti acetatnom folijom (ili masnim papirom) te u svaki kalup dodati oko 2 žlice pripremljene smjese. Lagano utisnuti.

5 dl lagano tučenog slatkog vrhnja umutiti u ne prečvrsti šlag.

Kreme

Želatinu preliti mlakom vodom.

Jaja i šećer mutiti mikserom, preliti vrućim vrhnjem i kuhati na pari dok krema ne dosegne temperaturu od 72˚C. Skloniti s vatre, dodati ocijeđenu želatinu i umiješati. Smesom preliti izlomljenu čokoladu i nakon 5 minuta sjediniti štapnim mikserom. Kuhačom umiješati trećinu tučenog vrhnja.

Po želji dodati chilli papriku, količina ovisi o vrsti i ljutini iste.

Još toplu kremu preliti preko podloge od keksa te spremiti u zamrzivač.

Na isti način pripremiti i ostale kreme. Nakon svakog sloja kreme hladiti u zamrzivaču oko 15 minuta.

Fotografija: Od slatkoga slađe

[print_link]

blog chilli chilli tortice čokolada mirjana šmit mliječna čokolada od slatkoga slađe recept dana slatki recept želatina 2017-10-13
Tags blog chilli chilli tortice čokolada mirjana šmit mliječna čokolada od slatkoga slađe recept dana slatki recept želatina

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

13. Bučijada Ivanić-grad

Sljedeći članak :

Osnovna škola slastičarstva posvećena kremama

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!