• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Trobojna sladoledna torta

Trobojna sladoledna torta

Slatkopedija 24 lip 2017 Recept dana Leave a comment

Recept za trobojnu sladolednu tortu s nama je podijelila Emina Horvat s bloga Happiness is Homemade.

Sastojci
Biskvit
  • 2 jaja
  • 12 dkg šećera
  • 1 dcl ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • 16 dkg brašna
  • 1 prašak za pecivo
Krema
  • 6 dcl mlijeka
  • 12 dkg šećera u prahu
  • 2 pudinga od vanilije
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 310 g margarina / maslaca
  • 5 dkg čokolade
  • ekstrakt od jagode ili crvena boja za kolače
Dekoracija
  • slatko vrhnje
  • kakao u prahu ili čokolada u prahu
Priprema
Biskvit

Odvojite žutanjke od bjelanjaka i izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Žutanjcima dodajte šećer pa ih pjenasto izmiksajte.

Pjenasto izrađenoj smjesi žutanjaka i šećera dodajte snijeg pa izmiksajte sve zajedno.

Dodajte ulje i mlijeko pa opet izmiksajte.

Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo pa lagano promiješajte žlicom.

Pripremljenu smjesu ulijte u okrugli kalup i stavite u pećnicu na nekih 10-tak minuta.

Provjerite čačkalicom da li je biskvit gotov – znati ćete da je gotov ako se ništa ne hvata za čačkalicu tj. ona izađe suha iz biskvita.

Gotov biskvit izvadite iz kalupa i ostavite ga da se ohladi.

Krema

U 2 dcl mlijeka koje ste odvojili dodajte šećer u prahu, pudinge od vanilije i glatko brašno, pa sve zajedno izmiksajte.

Preostala 4 dcl mlijeka stavite na vatru i u kipuće mlijeko dodajte prethodno pripremljenu smjesu.

Kuhajte miješajući sve dok se krema ne zgusne i gotovu kremu stavite na hlađenje.

Kad se krema ohladi dodajte omekšali margarin ili maslac.

Kremu podijelite na tri dijela:

u jedan dio dodajte čokoladu otopljenu na pari,

u drugi dio dodajte par kapi ekstrakta od jagode ili crvenu boju za kolače,

u treći dio se ne dodaje ništa.

Izmiksajte dobro svaku kremu i kad to napravite, kreme su spremne za premazivanje na biskvit.

Dekoracija i slaganje torte

Ohlađeni biskvit vratite u okrugli kalup i premažite ga rozom kremom pa onda žutom i na kraju čokoladnom kremom.

Potom cijelu tortu premažite slatkim vrhnjem (pripazite da ga ne premiksate jer se neće lijepo razmazivati po torti).

Stranice torte dekorirajte okruglim nastavkom i žlicom da bi dobili efekt “ljuskica”.

Na vrhu torte kakaom ili čokoladom u prahu napravite srce i sredinu srca ispunite slatkim vrhnjem roze boje na način daU sredinu stavite još čokoladno srce i to je to.

Tortu stavite na hlađenje, najbolje preko noći i onda vam još samo preostaje uživati u onome što ste pripremili.  se dobije efekt čipke.

Fotografije: Happiness is Homemade

[print_link]

blog emina horvat happiness is homemade ljetni recept ljeto recept dana sezonski recept sladoled slatki recept torta trobojna torta 2017-06-24
Tags blog emina horvat happiness is homemade ljetni recept ljeto recept dana sezonski recept sladoled slatki recept torta trobojna torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Poznati talijanski slastičar Franco Aliberti stiže u Zagreb

Sljedeći članak :

Prva hrvatska Food Blogging Conference

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!