Treći Dani poslova u turizmu u tri hrvatska grada

Sutra će se u Zagrebu održati manifestacija Dani poslova u turizmu, a isti će skup naknadno ugostiti Split.

Kongresni centar Zagrebačkog velesajma sutra će od 10:00 do 15:00 sati biti domaćinom trećeg po redu skupa Dani poslova u turizmu, koji će posjetiti i ministar turizma Gari Cappelli te ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

I ovogodišnji susret poslodavaca i zainteresiranih za rad u turizmu organiziraju Ministarstvo turizma, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca te Udruga poslodavaca u hotelijerstvu.

Cilj ovog skupa je osiguranje bolje promocije ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnost zapošljavanja.  Isto tako, Dani poslova u turizmu prilika su da brojni poslodavci predstave otvorena radna mjesta te se povežu s nezaposlenim osobama koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Očekuje se da će ovogodišnji  Dani poslova u turizmu okupiti više od 120 poslodavaca i više od 17 tisuća posjetitelja u potrazi za sezonskim zapošljavanjem. Baš kao i prethodne godine, i ove se godine skup održava u tri grada: Osječani su se već imali priliku upoznati s ponudom poslova na Danima održanim 18. siječnja, Zagrepčani će sutra moći provjeriti ponudu, dok Splićane isti skup očekuje prvog dana veljače.

U okviru spomenutog događanja Ministarstvo turizma će također organizirati radionice sa stručnjacima iz sektora turizma i ugostiteljstva koji će motivirati učenike završnih razreda osnovnih škola te učenike turističko-ugostiteljskih škola da za svoje školovanje i daljnji razvoj karijere odaberu zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva. Na radionicama će učenici imati priliku u izravnoj komunikaciji sa stručnjacima i turističkim djelatnicima doznati sve što ih zanima o turističko-ugostiteljskim zanimanjima, zašto odabrati ta zanimanja te što im rad u turizmu pruža.

Fotografija: Ministarstvo rada i mirovinskog sustava

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.