• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Tortice s jabukama

Tortice s jabukama

Slatkopedija 18 ruj 2018 Recept dana Leave a comment

Ušuljala nam se jesen lagano na portal pa danas donosimo recept naše Ane Prše za tortice s jabukama.

Sastojci
(za 10 tortica promjera 7cm, visine 6 cm)
Biskvit
  • 2 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 60 g bademovog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 30 g sjeckanih badema
  • 60 g toplog mlijeka
  • 60 g maslaca sobne temperature
  • 2 bjelanjka
  • prstohvat soli
Nadjev od jabuka
  • 5 jabuka
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta
Krema s tonkom
  • 160 g mlijeka
  • 2 žumanjka
  • 60 g šećera
  • 25 g glatkog brašna
  • naribana tonka (otprilike količina od pola manjeg zrna)
  • 65 g maslaca
  • 50 g slatkog vrhnja
Crumble od badema
  • 80 g brašna
  • 45 g šećera
  • 50 g maslaca sobne temperature
  • 30 g badema
Krema mascarpone
  • 60 g mascarpone sira
  • 30 g šećera u prahu
  • 100 g slatkog vrhnja
Priprema
Biskvit

Žumanjke pjenasto miksati sa šećerom. Dodati mlijeko i maslac i nastaviti miksati.

Dodati bademovo brašno, prašak za pecivo i nasjeckane bademe te dobro promiješati.

U drugoj posudi istući bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Snijeg zatim lagano umiješati u prvu smjesu.

Metalne kalupe namastiti (dovoljno je samo rubni dio cca 1 cm kolika je visina biskvita) i pobrašniti. Posložiti ih na lim, na papir za pečenje te puniti smjesom. Peći na 170°C 25 minuta.

Nadjev od jabuka

Jabuke je potrebno oprati, oguliti, očistiti od koštica i narezati na kockice.

Staviti kuhati u vodu sa šećerom i vanilin šećerom otprilike 20 minuta. Kada jabuke omekšaju, izlijete sok pa jabuke posipati s cimetom i još kratko prodinstati.

Krema tonka

Mlijeko, žumanjke, šećer i brašno izmiješajte te stavite kuhati neprestano miješajući.

Kad krema zakipi i zgusne se, prebacite je u posudu i prekrijte prozirnom folijom.

Maslac izmiksajte s tonkom te umiksajte u ohlađenu kremu.

Slatko vrhnje izradite u šlag te špatulom umiješajte u kremu.

Crumble

Brašno, šećer i maslac izmiješajte prstima u mrvičastu smjesu. Dodajte bademe.

Stavite peći u pećnicu, na papiru za pečenje 20 minuta na 175°C. Treba poprimiti lagano zlatnu boju. Tijekom pečenja nekoliko puta izmiješajte smjesu u pećnici kako bi se sve ravnomjerno ispeklo. Kada je gotovo, izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Hladni crumble ubacite u multipraktik i usitnite ga.

Krema mascarpone

U jednoj posudi miksajte slatko vrhnje u šlag. U drugoj miksajte mascarpone i šećer u prahu.

Obje smjese sada zajedno izmiješajte špatulom dok se ne sjedine.

Slaganje

Tortice je potrebno slagati u kalupima u kojima su se pekli biskviti. Kalupe je potrebno obložiti acetatnom folijom. Prvo u kalup ide biskvit pa nadjev od jabuka, zatim krema od tonke i na kremu još crumble od badema. Ostavite nekoliko sati  ili preko noći u hladnjaku da se sve stegne.

Kad se stegnulo, maknite kalupe te pažljivo odvojite foliju. Na vrh još istisnite kremu od mascarponea i slatkog vrhnja i posipajte  s crumbleom od badema ili s nasjeckanim bademima.

Fotografije: Ana Prša

[print_link]

ana prša cimet jabuka jesenski recepti mascarpone recept dana slatki recept tonka tortice 2018-09-18
Tags ana prša cimet jabuka jesenski recepti mascarpone recept dana slatki recept tonka tortice

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Humanitarni karakter ovogodišnjeg Štrudlafesta – prodajom štrudli skupljali sredstva za djecu oboljelu od malignih bolesti

Sljedeći članak :

Izdan je poziv za dostavu ponuda za izradu i nabavu licitarskih srca

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!