• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Torta s tri vrste čokolade i borovnicama

Torta s tri vrste čokolade i borovnicama

Slatkopedija 26 kol 2020 Recept dana Leave a comment

Izolacijske dane sladili smo čokoladnim receptima u sklopu našeg #cokoladomprotivkorone izazova pa nam je iz tog vremena ostao i ovaj recept koji je s nama podijelila Ivana Kovačević Roginić.

Sastojci
Biskvit
(mjera je čaša od jogurta)
  • 2 čaše brašna
  • 2 čaše šećera
  • ½ čaše ulja
  • 2 čaše jogurta
  • 2 žličice sode
  • 2 žličice kakaa
  • 1 rum šećer
Ganache od tamne čokolade
  • 200 g tamne čokolade
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 kremfix
Ganache od mliječne čokolade
  • 200 g mliječne čokolade
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 kremfix
Ganache od bijele čokolade
  • 200 ml bijele čokolade
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 kremfix
Krema od borovnica
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 kremfix
  • nekoliko žličica pirea od borovnice
I još (za dekoraciju)
  • 50-60 g čokolade za kuhanje
  • 1 žlica vrhnja za šlag
  • borovnice
  • jagode
  • maline
  • čokoladice
Priprema
Biskvit

Od svih sastojaka izmutiti biskvit i peći u namašćenom kalupu, moj je bio 26 cm.

Peče se na 170 oko 45 min, no provjerite čačkalicom je li sredina pečena.

Ganache

Vrhnje zagrijati do vrenja i zatim njime preliti čokoladu i miješati dok se ne otopi.

Ohlađenu kremu izmiksati i u svaku umiksati po 1 vrećicu kremfixa.

Za sva tri ganachea postupak je isti.

Krema od borovnica

Izmiksati vrhnje za šlag s kremfixom, kad šlag postane dovoljno čvrst, umiješati lagano par žlica pirea od borovnice. Stavite ga po želji, dok dobijete željenu boju i okus.

Slaganje

Biskvit staviti na pladanj za serviranje pa vratiti obruč od kalupa obložen pek papirom.

Mazati prvo tamni ganache, zatim mliječni, na kraju bijeli i na vrh kremu od borovnica.

Ukrasiti po želji.

Ja sam otopila 50-60 g čokolade za kuhanje sa žlicom vrhnja za šlag, poslagala malo borovnica, jagoda, malina i čokoladica.

Tortu prije posluživanja ostaviti nekoliko sati u hladnjaku (najbolje preko noći).

Napomena

Pire od borovnica napravim tako da borovnice izblendam i prokuham par minuta taj pire sa šećerom, količina po ukusu

Fotografije: Ivana Kovačević Roginić

bijela čokolada borovnice ganache ivana kovačević roginić mliječna čokolada recept dana slatki recept tamna čokolada 2020-08-26
Tags bijela čokolada borovnice ganache ivana kovačević roginić mliječna čokolada recept dana slatki recept tamna čokolada

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Dodavanjem kožice kikirikija do zdravije mliječne čokolade – zanimljivo otkriće istraživača

Sljedeći članak :

Akcija #recimoimhvala: koroni usprkos, uz tortu iz slastičarnice Amélie, Iva i Tomislav proslavili su ulazak u bračnu luku

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!