• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Torta od trešanja i pirovog brašna

Torta od trešanja i pirovog brašna

Slatkopedija 26 lip 2020 Recept dana Leave a comment

Čim smo ugledali fotografiju ove torte na Instagramu, znali smo da želimo recept za ovu nedoljivu slasticu, a Marina Obradović nam je odmah tu želju i ispunila.

Sastojci
  • 500 g trešanja
  • 5 jaja
  • prstohvat soli
  • 150 gr šećera po želji (ja sam koristila eritrit jer nema kalorija)
  • 270 g tamnog pirovog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica ribane korice naranče ili limuna
  • 200 ml kokosovog ulja
  • 200 ml tekućeg jogurta
  • 1 žličica tekuće vanilije
I još (za dekoraciju)
  • šećer u prahu
  • trešnje
Priprema

Trešnje operite i očistite od koštica.

Upalite pećnicu na 200°C, a kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Ja sam koristila promjer 21 cm, a vi možete slobodno klasičan od 25 – 26 cm.

Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa bjelanjke malo posolite i istucite u čvrsti snijeg.

Žumanjcima dodajte šećer pa dobro promiješajte mikserom.

U posebnu zdjelu pomiješajte brašno, prašak za pecivo i  koricu naranče ili limuna.

Snijegu od bjelanjaka dodajte žumanjke sa šećerom pa lagano umiješajte. Dodajte ulje pa lagano promiješajte, zatim jogurt i vaniliju, ali poslije svakog dodanog sastojka sasvim lagano promiješajte.

Zatim smjesi dodajte  mješavinu s brašnom pa sve dobro, ali lagano kuhačom promiješajte.

Na kraju dodajte trešnje i još jednom promiješajte.

Šaku trešanja možete ostaviti sa strane pa posložiti po smjesi prije pečenja, kada ju istresete u kalup. Treba ih lagano utisnuti u površinu smjese.

Smjesu istresite u kalup za tortu i pecite 40 minuta u kalupu 25-26 cm, a 60 minuta u kalupu 20-21 cm.

Izvadite, ohladite i pospite šećerom u prahu i ukrasite trešnjama.

Fotografije: Marina Obradović

marina obradović pirovo brašno recept dana slatki recept torta trešnje 2020-06-26
Tags marina obradović pirovo brašno recept dana slatki recept torta trešnje

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Crème fraîche – krema na bazi kiselog vrhnja

Sljedeći članak :

Cassata – popularna sicilijanska torta

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!