• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Torta od maka, malina i vanilije

Torta od maka, malina i vanilije

Slatkopedija 17 stu 2018 Recepti Leave a comment

Prije nekoliko dana oduševila vas je m(r)ak torta u kojoj je Ana Prša iskombinirala mak i maline, a sad vam donosimo kombinaciju maka, malina i vanilije u torti čiji recept potpisuje Nataša Kovačević Krpan.

Sastojci
(za tortu promjera 18 cm)
Biskvit
  • 2 jaja
  • 60 g ksilitola
  • 60 g omekšalog maslaca
  • 90 g mljevenog maka
  • 1 žlica bademovog brašna
  • 1 mala žlica ruma
Žele od malina
  • 200 g smrznutih malina
  • 2 žlice ksilitola
  • 2 listića želatine
Bavarska krema od vanilije
  • 3 žumanjka
  • 250 ml mlijeka
  • 75 g ksilitola
  • 1 mahuna vanilije
  • 6 listića želatine
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • cca 150 g svježih malina i listići mente za ukras
Priprema
Biskvit

Miksajte žumanjke sa ksilitolom i maslacem nekoliko minuta dok ne dobijete gustu svijetlu kremu te dodajte mak, bademovo brašno i rum. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg te ga postepeno dodajte smjesi sa žumanjcima polagano miješajući. Istresite u kalup obložen papirom za pečenje te pecite na 180°C 10-15 minuta. Ohladite i prerežite na pola (ukoliko želite izgled kao kod mene, gornju koru obrežite s nožem da bude manjeg promjera od donje).

Žele od malina

Namočite listiće želatine u hladnoj vodi. Skuhajte maline, ksilitol i 1 žlicu vode. Propasirajte te u vruće dodajte ocijeđenu želatinu. Izlijte u okrugli kalup promjera 15 cm obložen folijom, te dobro ohladite.

Krema od vanilije

Listiće želatine namočite u hladnoj vodi. Miksajte žumanjke sa ksilitolom dok ne dobijete gustu svijetlu kremu. Mahunu vanilije razrežite po dužini, sastružite sjemenke te sjemenke i mahunu stavite u mlijeko. Kuhajte mlijeko s vanilijom do vrenja. Izvadite mahunu vanilije, malo mlijeka usipajte u žumanjke i promiješajte te zatim to sve zajedno ulijte u mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri stalno miješajući dok se smjesa ne počne zgušnjavati (6-8 minuta). Maknite s vatre i umiješajte dobro ocijeđenu želatinu te miješajte dok se želatina skroz ne otopi. Prekrijte prozirnom folijom te ohladite. Slatko vrhnje umutite u meki šlag te umiješajte u ohlađenu kremu.

Slaganje

Kalup za tortu obložite papirom za pečenje ili folijom. Na dno stavite biskvit, zatim malo kreme, pa žele od malina, opet malo kreme, gornju koru biskvita te ostatak kreme. Ohladite u hladnjaku preko noći te ohlađeno ukrasite svježim malinama i listićima mente.

Fotografije: Nataša Kovačević Krpan

[print_link]

Nataša Kovačević Krpan recept dana slatki recept zdravi recepti 2018-11-17
Tags Nataša Kovačević Krpan recept dana slatki recept zdravi recepti

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

S tržišta povučena dmBio pločica kokos / tamna čokolada, 40 g

Sljedeći članak :

Amerika dobila svoj drugi Nutella Café

Povezani članci

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023
Trebaju vam samo tri sastojka: oduševite svoje najmilije ovim sladoledom od čokolade

Trebaju vam samo tri sastojka: oduševite svoje najmilije ovim sladoledom od čokolade

Slatkopedija 21 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!