• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Torta od badema i čokolade

Torta od badema i čokolade

Slatkopedija 01 srp 2017 Recept dana Leave a comment

Za ručno oslikanu dekoraciju na ovoj torti, kao i za recept, zaslužna je Julija Hruškar s bloga Brkovi od šećera.

Sastojci
  • Biskvit od badema (x 2)
  • 3 jaja srednje veličine
  • 100 g šećera
  • 125 g sitno mljevenog blanširanog badema
  • 50 g brašna
  • na vrh žličice (4 g) praška za pecivo
  • 30 ml (2 žlice) maraschina ili ruma
Krema od kave i čokolade
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 2 vrećice (74 g) pudinga od vanilije
  • 40 g brašna
  • 800 ml mlijeka
  • 3 žličice instant kave
  • 80 g maslaca
  • 100 g mliječne čokolade
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 300 ml slatkog vrhnja
Priprema
Biskvit

Za biskvit od badema odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Žumanjke izmiksajte sa šećerom dok se šećer ne otopi, a oni postanu svijetli pa dodajte brašno, bademe, prašak za pecivo, maraschino ili rum i sve sjedinite. Smjesa će biti vrlo gusta. Sada silikonskom špatulom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte br. 26 obložen papirom za pečenje i poravnajte.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 20 – 25 minuta. Ohladite i prerežite na pola.

Pečete ovakva dva biskvita.

Krema

Za kremu izradite jaja sa šećerom, dodajte im puding, brašno i 100 ml mlijeka (oduzetih od ukupnih 800 ml) pa sve sjedinite da nema grudica. Preostalo mlijeko stavite grijati zajedno s tri žličice instant kave i kad zakuha dio prelijte preko pripremljene smjese od jaja, izmiješajte da se jaja temperiraju pa sve sjedinite i kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne i ne prokuha stalno miješajući pjenjačom. Tada dodajte maslac narezan na kockice, izmiješajte da se otopi i sjedini s kremom, a nakon njega i obje vrste čokolade. Kad su se svi sastojci povezali u glatku, gustu kremu, prelijte je u zdjelu, prekrijte površinu prijanjajućom folijom i pustite da se u potpunosti ohladi.

Slatko vrhnje izradite u srednje čvrst šlag.

Kremu izradite mikserom, sjedinite sa šlagom i sve ponovno izradite. Dobit ćete kremu gotovo svilene teksture.

Prvi list biskvita premažite jednom trećinom kreme, stavite drugi list i tako do kraja, kada završavate s biskvitom. Tortu ukrasite po želji.

Fotografija: Brkovi od šećera

[print_link]

badem blog brkovi od šećera čokolada julija hruškar recept dana slatki recept torta 2017-07-01
Tags badem blog brkovi od šećera čokolada julija hruškar recept dana slatki recept torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Torta s jagodama

Sljedeći članak :

Zobeni cupcakesi od borovnica

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!